USR reacționează după ce primarul din Baia Mare a semnat pentru Fără Penali: ”Gest ipocrit”

| 17 aug, 22:09

USR a transmis, joi, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a semnat petiţia "Fără penali în funcţii publice", spunând că este doar un "gest ipocrit" iar edilul a încercat să oprească strângerea de semnături, anunță Mediafax.

"Toată lumea are dreptul să semneze iniţiativa #FărăPenali dar nu vom aplauda gestul ipocrit al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, judecat pentru corupţie.

Cherecheş a făcut tot ce i-a stat în putinţă să oprească strângerea de semnături în oraş", a scris USR, marţi pe pagina de Facebook.

Primarul din Baia Mare ar fi respins autorizaţia de amplasare a cortului în oraş şi ar fi dat ordine de ridicare a voluntarilor care se ocupau de strângerea se semnături, pentru iniţiativa civică "Fără penali în funcţii publice". "A respins autorizaţia de amplasare a cortului în oraş. Timp de două luni jumătate, primarul Cherecheş a purtat membrii filialei USR Maramureş, prin mijloace abuziv birocratice, după avize care nici măcar nu erau necesare pentru amplasarea cortului, iar când le-am obţinut pe toate a zis că a expirat cererea. A dat ordin ca voluntarii #FaraPenali să fie ridicaţi cu duba şi amendaţi pentru că strângeau semnături în stradă. A trimis jandarmii peste membrii USR Maramureş în timpul conferinţei de presă din faţa primăriei în care se prezentau abuzurile primarului. România are nevoie de bun simţ, profesionalism şi cinste, exact lucrurile care îi lipsesc cel mai mult primarului din Baia Mare", au completat reprezentanţii USR pe reţeaua de socializare.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a anunţat pe Facebook, că a strâns semnături pentru campania "Fără penali în funcţii publice".

Acesta spune că este o iniţiativă "generoasă şi lăudabilă" şi "nu oricine poate să acceadă într-o funcţie publică".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ