USR solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe OUG pentru Legile Justiţiei

| 18 oct, 18:22

USR va solicita Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe OUG pentru Legile Justiţiei. Anunţul a fost făcut la Parlament de către USR.

Reprezentanții USR și PNL vor solicita Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituțională ordonanța de urgență emisă marți pentru legile justiției. Cele două partide vor depune două solicitări separate.

PNL urmează să depună cererea la ora 15.00, iar USR la 13.30.

Deputatul USR Stelian Ion a făcut referire la faptul că Victor Ciorbea ar intra în concediu începând de astăzi. Ordonanța de modificare a legilor Justiției a fost publicată marți, în Monitorul Oficial. Între prevederile din actul normativ se regăsește cea reclamată de Procurorul General, Augustin Lazăr, care susținuse că multe dosare vor fi afectate din cauza noilor condiții de carieră. Potrivit noii legi, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, până acum în procedura de selecție constând într-un interviu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ