USR solicită miniştrilor Internelor şi Justiţiei să vină cu explicaţii în cazul „Elena Udrea”

| 08 apr, 18:47

În contextul fugii Elenei Udrea din ţară cu doar câteva ore înainte de condamnarea ei pentru fapte de corupţie, USR solicită miniştrilor Lucian Bode şi Cătălin Predoiu să explice public cum reuşesc politicienii corupţi să scape de răspunderea în faţa legii şi ce măsuri trebuie să ia autorităţile statului pentru a apăra interesele cetăţenilor, nu pe cele ale condamnaţilor penal.

 

„Klaus Iohannis a avut dreptate când ne-a vorbit de un «stat eşuat». Aşa arată statul eşuat. Autorităţi paralizate, Elena Udrea a fugit şi nimeni nu ştie de ea. A fugit cu câteva ore înainte de aflarea sentinţei. Justiţia şi-a făcut treaba. E şi un semnal pentru toţi corupţii care, astăzi, cred că pot fura liniştiţi în noul sistem construit de Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Semnalul că vine rândul tuturor celor care au încălcat legea. Dacă nu peste un an, peste cinci sau şase. Autorităţile, în schimb, sunt paralizate. Aşteptăm urgent nişte lămuriri din partea lui Lucian Bode şi Cătălin Predoiu. Cum a fugit Elena Udrea din ţară? Unde este? Ce se întâmplă cu aducerea în ţară a altor corupţi celebri? Ce se întâmplă cu Ghiţă? Când începeţi să recuperaţi banii din averile furate?”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte USR, conform unui comunicat de presă al partidului.
Sursa citată mai spune că în timp ce preşedintele Iohannis, ajutat de liderii „coaliţiei sărăciei”, încearcă o militarizare a societăţii şi o alunecare a României spre iliberalism, pentru a închide gura celor care se opun sistemului – vezi şi cazurile recente de intimidare ale jurnaliştilor -, politicienii corupţi, care au spoliat ani la rând banii românilor, îşi văd liniştiţi de afaceri şi combinaţii în ţară sau în afara graniţelor.
USR se va opune oricărui atac la democraţia din România pus la cale de partidele aparţinând vechiului sistem de putere, conchide sursa menţionată.

 

Tag-uri: elena udrea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ