USR solicită ministrului Boloş să precizeze la ce proiecte va renunţa România pentru voucherele visate de Marcel Ciolacu

| 04 mai, 17:36

 

USR cere explicaţii Guvernului PSD-PNL-UDMR cu privire la proiectele pe care România le va pierde din fondurile europene prin transferul banilor către voucherele anunţate de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

 

 

„Săptămâni la rând, liderii Coaliţiei sărăciei s-au lăudat cu voucherele pe care le vor da românilor cu venituri mici şi cu „flexibilizarea folosirii fondurilor europene” pe care ar fi negociat-o miniştrii PSD şi PNL astfel încât voucherele să fie acoperite din banii UE. Fie că a fost doar o minciună, fie că e o nouă dovadă a incompetenţei Guvernului PSD-PNL-UDMR, astăzi ministrul Marcel Boloş a recunoscut că fondurile europene vor acoperi, în cel mai bun caz, jumătate din suma necesară acordării voucherelor promise de Coaliţia Sărăciei PSD-PNL. Şi nu e vorba de fondurile din prezent, ci de cele din exerciţiul european viitor”, arată un comunicat de presă al USR.
„Vânzătorii de gogoşi din Guvern au anunţat bani pe care nu îi au. Au spus că va fi 1 miliard de euro din fonduri europene. Acum anunţă că vor cere doar 450 de milioane de euro. Şi e la timpul viitor. Vor cere, nu e clar dacă vor primi. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă deja au anunţat cu fanfară românii de voucherele care vin peste ei. Somez Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să anunţe urgent: dacă cere aceşti bani din programele operaţionale viitoare, la ce renunţă? Aceste programe au fost negociate de trei miniştri ai fondurilor europene, Roxana Mînzatu, Marcel Boloş şi eu. Erau alocaţi banii la centimă. Dacă vor cere 450 milioane de euro de acolo pentru fanteziile electorale ale lui Marcel Ciolacu, la ce renunţă România?”, a declarat Cristian Ghinea, coordonator de politici publice al USR şi fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
USR a atras atenţia, încă de la primele declaraţii triumfaliste ale liderilor Coaliţiei sărăciei, că este imposibil Guvernului Ciucă să finanţeze integral din bani europeni voucherele de 50 de euro, deoarece programele sunt supra-contractate şi nici nu au existat negocieri ferme cu reprezentanţii Comisiei Europene.
Totodată, USR consideră că cea mai bună formă de protecţie socială este un loc de muncă bine plătit, iar voucherele pe care le-a anunţat Coaliţia sărăciei nu fac decât să perpetueze starea de dependenţă a oamenilor cu venituri mici.
USR mai consideră că adevărata politică socială modernă ar trebui să constea în aplicarea Venitului Minim de Incluziune, care e o reformă inclusă în PNRR, are lege în vigoare, deci măsura trebuie doar implementată. Aplicarea VMI ar fi o soluţie reală, pe termen lung, care ar ajuta oamenii cu nevoi să se interegreze la un loc de muncă, mai spune sursa citată.

 

Tag-uri: USR, vouchere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ