USR solicită PSD-PNL urgentarea dezbaterilor şi a votului pe proiectul 'Fără păcănele lângă şcoli'

| 13 apr, 20:32

Parlamentarii USR solicită PSD-PNL "să nu mai tergiverseze" adoptarea proiectului "Fără păcănele lângă şcoli", proiect susţinut prin semnătură de zeci de mii de români, iar solicitări în acest sens au fost adresate preşedinţilor celor şase comisii care trebuie să întocmească raport comun, în condiţiile în care termenul pentru raport a expirat pe 5 aprilie 2023.

 

"PSD blochează de două săptămâni votarea legii USR 'Fără păcănele lângă şcoli', dar se laudă că a depus un nou proiect de eliminare a jocurilor de noroc din localităţi. Dacă tot şi-a descoperit PSD grija pentru răul pe care îl produc sălile de jocuri de noroc deschise la tot pasul, legea USR poate fi votată chiar săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor şi să intre în vigoare de îndată. Fiecare zi care trece fără ea, în care copiii sunt sufocaţi de săli de jocuri de noroc la tot pasul, este un risc ca aceştia să devină dependenţi. Haideţi să fim responsabili şi să oprim acest flagel, care distruge familii", a afirmat joi deputata USR Diana Stoica, potrivit unui comunicat de presă.
Proiectul USR "Fără păcănele lângă şcoli" a fost votat în unanimitate de către Senat pe 13 martie.
De atunci, susţin parlamentarii USR, proiectul "este blocat în Camera Deputaţilor, majoritatea PSD-PNL din Biroul Permanent al Camerei trimiţându-l pentru aviz la trei comisii şi pentru raport la alte şase comisii". Între timp, peste 31.000 de români au semnat pe site-ul farapacanele.ro pentru ca sălile de jocuri de noroc să fie scoase din jurul şcolilor, dar şi pentru celelalte măsuri propuse de USR pentru combaterea dependenţei de jocuri de noroc.
În acest context, USR invită PSD să susţină şi alte iniţiative USR, blocate în Parlament de mult timp, printre care tăierea pensiilor speciale şi zero taxe pe salariul minim.
"Ne bucurăm să vedem că am reuşit să inspirăm PSD să facă legi bune pentru oameni. Şi dacă tot au început, le propunem să copieze şi legile USR pentru tăierea pensiilor speciale şi zero taxe pe salariul minim şi să le implementeze, pentru că România şi românii au nevoie urgent de aceste măsuri", a transmis Diana Stoica.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ