USR va ataca din nou la CCR ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea salariilor primarilor

| 27 sep, 19:25

 

USR va ataca din nou la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea salariilor primarilor.

 

 

 

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi că, deşi ordonanţa a fost modificată la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, aceasta este în continuare neconstituţională.
"Discuţia de astăzi din Comisia de muncă a avut loc pentru că USR a atacat la Curtea Constituţională două proiecte de legi ce fuseseră adoptate anterior de coaliţia majoritară şi care, printr-o corectură a unei aşa-zise erori materiale, ar fi crescut salariile tuturor demnitarilor, parlamentari, membri ai Guvernului, aleşi locali. CCR a dat dreptate USR şi a declarat acele proiecte de legi neconstituţionale. În aceeaşi zi, coaliţia, la Senat, a adoptat un amendament care făcea exact ceea ce CCR declarase ca fiind neconstituţional. Pe fond, e vorba despre creşterea veniturilor pentru aleşi locali, parlamentari, membri ai Guvernului, că de asta nu mai putea ţara. Acum a avut loc această discuţie pe repede-înainte în Comisia de muncă. Proiectul de lege, chiar şi acum, este la fel de neconstituţional cum era înainte şi USR va ataca la CCR din nou acest proiect de lege", a spus Seidler, la Palatul Parlamentului.
Comisiile reunite de muncă şi buget finanţe au dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
După aproape o oră de discuţii aprinse, deputaţii au votat pentru renunţarea la majorarea salariilor demnitarilor, cu 25 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă".
Raportul trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor - for decizional - el figurând pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.
Deputaţii au votat un amendament care priveşte creşterea salariilor, la nivelul anului 2021, pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.

 

Tag-uri: USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ