UPDATE Uzina Ford din Craiova opreşte de astăzi producţia până pe data de 7 octombrie

| 20 sep, 2013

Uzina Ford de la Craiova va întrerupe producţia în luna septembrie până pe data de 7 octombrie, perioadă în care angajaţii se vor afla în şomaj tehnic, din cauza scăderii de vânzări de pe piaţa auto, anunţă reprezentanţii companiei.

UPDATE: Angajaţii au fost anunţaţi că programul opririlor temporare ale producţiei va continua şi în lunile următoare, iar Gazeta de Sud scrie că ar fi fost anunţate 38 de zile fără producţie până la finele anului. Fabrica de motoare funcţionează însă la capacitate maximă, producând peste 1.000 de propulsoare pe zi.

Nu se vor produce masini de pe 20 septembrie pana pe 4 octombrie. Productia de automobile va fi reluata pe 7 octombrie.

Conform contractului colectiv de muncă, în perioada în care se află în şomaj tehnic angajaţii primesc 80 la sută din salariu, scrie adevarul.ro. Potrivit unor reprezentanţi ai companiei, la uzina Ford din Craiova lucrează aproximativ 4.000 de angajaţi, iar în şomaj tehnic se vor afla circa 2.500 de persoane din secţia Operaţiuni Vehicule, angrenate atât în procesul de producţie motoare, cât şi de maşini, care nu vor veni la serviciu în cele şapte zile şi vor fi plătite cu 80 la sută din salariu.

Ford România a început în luna aprilie producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri Motorul ecoBoost de 1,5 litri, al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru. „Vor sta acasă între şapte şi zece zile pe lună, începând din septembrie şi până la sfârşitul anului.

Cei de la Fabrica de Motoare vor sta acasă, în medie, două zile pe lună, pentru că motoare producem pentru mai multe fabrici Ford din lume şi aici nu s-a diminuat cererea foarte mult. Pe toată perioada cât vor sta acasă vor fi în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază, conform contractului colectiv de muncă“, a precizat, Ovidiu Cioroianu, unul dintre liderii sindicali de la Ford Craiova. Ford a lansat în Germania noul concept S-Max.

Autoturismul va apărea pe piaţă cel mai probabil în 2015. S-Max este o maşină destinată în special femeilor. La Dusseldorf (Germania) a fost prezentat un concept nou care prefigurează noua generaţie de maşini Ford ce vor apărea pe piaţă cel mai probabil în 2015. Autoturismul va fi o maşină sport, iar la interior va avea un înveliş de piele moale pentru panoul d ebord. S-Max va fi dotat cu sistemul SYNC îmbunătăţit, care, poate alerta imediat Serviciul de Urgenţe 112 în cazul unui accident când şoferul rămâne imobilizat, dând coordonatele maşinii prin GPS către SMURD sau poliţie.

 

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ