Va accepta Antonescu să fie continuatorul regimului Traian Băsescu?

| 17 apr, 2014

Exact când le făcea la toți cu ochiul, șmecher, semn că se pregătește să anunțe cine va fi Jolly Joker-ul dreptei la alegerile prezidențiale, Traian Băsescu s-a răzgândit și a luat iar cărțile la amestecat.

Așa, ca și cum ar avea la dispoziție vreun an și ceva până ce românii vor fi chemați la urne, președintele a început – spre disperarea tuturor – să-i mai enumere o dată pe toți ”merituoșii” prezidențiabili ai dreptei. Mare mirare că în lungul pomelnic nu a scăpat-o și pe Monica Macovei, să înceapă să hiperventileze Elena Udrea, de nervi...

"Și Crin Antonescu poate avea o șansă pe dreapta, si Elena Udrea poate fi un candidat, și Mihai Răzvan Ungureanu poate fi un candidat. Totul este dacă aceste partide, imediat dupa alegerile europarlamentare, se vor așeza la masă să spună care este candidatul cu cele mai mari șanse. Cred în înțelepciunea lor și în capacitatea de a fi mai putin orgoliosi cand vine vorba de România", s-a lansat, greu de oprit, Traian Băsescu. Chiar nu înțelegem prin ce scăpare nu a menționat-o și pe Elena Băsescu. În logica popularilor, populiștilor și a aliaților lor mai mult sau mai puțin secreți, câștigarea alegerilor prezidențiale este consecința directă și firească a pierderii alegerilor locale și parlamentare, ca să nici nu anticipăm ce tochitură se va alege din dânșii la europarlamentare. Ca să rezumăm tragicomicul ce va urma, din punct de vedere electoral, să rezumăm la maxim cele de mai sus: Băsescu, șanse, înțelepciune... Ați înțeles, da? Mai era ceva? Sigur, domnișorul liberal Antonescu, care se tot ițește în enumerările lui Băsescu, deși el încă se pretinde ”singur împotriva tuturor”.

Până la urmă, devine chiar monoton, Băsescu îl pune cap de listă, el nu și nu, o dă cotită. Poate se va hotârî până la urmă liderul liberal, măcar în preziua alegerilor să dea cărțile pe față, dacă tot n-a găsit până acum ocazia să-i ceară ”prea slabului inamic” Băsescu să nu-l mai bage printre cărțile cu care-și dă pasențe la palat. În lipsă de inspirație, Antonescu găsea un model de formulare la fostul său prieten, Mircea Geoană, care nu s-a sfiit deloc să-l pună la punct pe Băsescu, cerându-i să nu mai facă pe Mama Omida a alegerilor din iarnă și să-și vândă pronosticurile și mai ales recomandările la altă masă... Crin Antonescu nu are niciun fel de jenă și nu pare să sesizeze cât de ridicolă este situația asta în care se dă cocoș de luptă, în timp ce Băsescu îl tot filează între juvetele de Cluj, fantele de Kobe și dama de pică. Din punct de vedere al prejudiciului de imagine, răul a fost comis, dovadă stau sondajele și chiar Antonescu admite că la cât s-a prăbușit până acum, mai mult nu se poate... De ce nu admite atunci liderul liberal că este succesorul desemnat al lui Traian Băsescu? Ce poate fi mai rău de atât? Poate doar ridicolul situației ca, după toate acestea și în ultima clipă președintele să dea păcăliciul la o parte, pentru o carte mai bună, pe care o ține ascunsă încă în mânecă... Caz în care, se va dumiri și liderul PNL că ”șansa pe dreapta”, de care amintește Băsescu, face referire la ”trasul pe dreapta”...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 apr, 2014
Fan Copypaste
da Dle Sultanescu,
asa cum Ponta este continuatorul lui Nastase(dublu puscarias),asa poate si Antonescu sa fie urmasul lui Basescu...
intrebare:ca sa fii presedinte bun trebuie sa ai neaparat un mentor care a facut "mititica"?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ