Val de caniculă: Autoritățile iau măsuri, iar în Paris au apărut camere cu aer condiționat pentru public

| 02 iul, 13:57

Europa de Vest se confruntă cu temperaturi-record. O masă de aer cald care circulă către nord dinspre Africa a ridicat temperaturile din Spania, Portugalia, Marea Britanie, Franța în ultimele zile.

În sud-vestul Franței au fost înregistrate temperaturi de 42 grade Celsius, iar în sudul Spaniei, aproape 44 de grade Celsius.

Autoritățile au avertizat bătrânii, familiile și persoanele vulnerabile să fie atente la riscurile asupra sănătății, iar în Paris au apărut camere cu aer condiționat pentru public.

La gara Lyon din capitala franceză au fost difuzate în mod repetat anunţuri prin care călătorii erau sfătuiţi să bea multă apă şi să nu se suprasolicite, potrivit zf..ro.

În Marea Britanie, miercuri au fost înregistrate 34 de grade Celsius la Londra, dar locuitorii nu se plâng.

Aceeași reacție o au și turiștii aflați în Spania. Portugalia, însă, se pregătește de un sezon plin de incendii de vegetație după o iarnă și primăvară foarte uscate.

 

Citeşte şi: Cod galben de vreme severă în mai multe zone din ţară

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ