Valer Dorneanu: Curtea Constituţională a României va dezbate miercuri sau joi speţa privind OUG 13

| 06 feb, 16:44

Preşedintele CCR Valer Dorneanu a declarat, luni, că în speţa privind OUG 13 - respectiv sesizările CSM şi ale şefului statului şi excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului - plenul Curţii urmează să se pronunţe asupra admisibilităţii, dată fiind abrogarea Ordonanţei.

"Marţi primim punctele de vedere ale instituţiilor implicate, iar peste o zi sau două dezbatem. Plenul Curţii va decide dacă dezbatem pe fond OUG 13 sau dacă excepţia de neconstituţionalitate ridicată a devenit inadmisibilă ca urmare a abrogării OUG 13", a spus Dorneanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat joi Curtea Constituţională a României cu privire la un conflict instituţional între guvern, instituţiile de justiţie şi Parlament, după ce Executivul a adoptat ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.

Şi Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că va ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

 

Tag-uri: Valer Dorneanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ