Valeriu Gheorghiţă: ”Probabil răspunsul imun se va menţine mai mult de un an, vom vedea cât după această perioadă!”

| 16 feb, 18:27

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că datele la opt luni privind răspunsul imun pe care îl oferă cele trei vaccinuri puse pe piaţa din Uniunea Europeană la acest moment este anticipat la "cel puţin" un an. El menţionează că toate cele trei vaccinuri sunt similare din punctul de vedere al răspunsului imun.

 

"Avem date disponibile la 8 luni, care arată cât se poate de bine. Practic, răspunsul imun se păstrează, ceea ce înseamnă că anticipăm o durată de cel puţin un an a acestui tip de răspuns imun. După cum ştim, studiile care evaluează durata răspunsului imun se întind pe o perioadă de 24 de luni, ceea ce înseamnă doi ani. Această perioadă nu a fost aleasă întâmplător pentru că se anticipează chiar o durată a răspunsului imun care depăşeşte această perioadă, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a culege aceste date şi pentru a veni cu dovezi în acest sens. Nu anticipăm ca după opt luni să înregistrăm o scădere abruptă a răspunsului imun, deci probabil răspunsul imun se va menţine mai mult de un an, vom vedea cât după această perioadă”, a declarat Gheorghiţă, marţi după amiază, în cadrul unei conferinţe de presă.
Valeriu Gheorghiţă a menţionat că toate cele trei vaccinuri puse pe piaţă în acest moment - Pfizer, Moderna şi AstraZeneca - "sunt similare ca dinamică a răspunsului imun”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ