Valeriu Zgonea: Camera Deputaţilor are un deficit de 13 milioane de lei

| 17 iun, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că instituţia pe care o conduce are un deficit la buget de 13 milioane de lei pe care speră să-l rezolve.

"Am cheltuit din bugetul pe anul acesta cu 75% mai puţini bani decât în ultimii ani, suma pe care am alocat-o pentru primul semestru a fost în conceptul anului 2012 cum avem şi bugetul, numai că cheltuielile au fost mai mari, toate aceste structuri ale Parlamentului sunt mai mari pentru că Parlamentul este mai mare, obligaţiile sunt mai mari, nu poţi să fii membru al UE şi să nu te duci la nicio şedinţă. În acest moment avem o problemă cu cheltuielile de personal, să putem să-l păstrăm, avem un deficit de 13 milioane de lei pe care sperăm să-l închidem", a spus Zgonea după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Potrivit unui memorandum intern aprobat luni de Biroul permanent, "pentru acoperirea cheltuielilor cu suma forfetară este necesară suplimentarea bugetului cu acest titlu, la prima rectificare bugetară, cu suma de 13.000 mii lei".

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că parlamentarii români, atunci când reprezintă ţara în afara Uniunii Europene, pleacă cu avionul la clasa business, arătând că trebuie să existe un respect pentru instituţie.

"Parlamentarii români sunt parlamentari europeni. Atunci când pleacă în afara Uniunii Europene toţi parlamentarii români care ne reprezintă pe noi pleacă la clasa business. Nu pleacă cu Dacia 1.300 şi este un respect pentru această instituţie. Dacă nici pentru structurile noastre importante, pentru şefii de delegaţii, nu avem respect şi nu ştim să îi punem pe acelaşi nivel ca ceilalţi din statele membre ale dimensiunii euroatlantice atunci nu o să primim nici respectul lor", a afirmat Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-au alocat bani pentru deplasări, el a explicat 'că o să pună bani la deplasări, cât trebuie', ca să fie respectaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat  că sunt cu 75% mai puţini bani cheltuiţi pentru deplasări decât în ultimii ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ