Valeriu Zgonea: Decizia CCR nu este o victorie pentru Parlament, ci pentru România

| 06 noi, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale nu este o victorie pentru Parlament, ci pentru România, ţara noastră putând, astfel, să fie mai bine reprezentată la Consiliul European.

'Legea declarată constituţională de către CCR permite o abordare extinsă a relaţiilor europene, cu implicarea mai multor instituţii, pentru reprezentarea mai largă şi mai adecvată a intereselor diverse din societate în ceea ce priveşte politicile europene', a precizat Zgonea într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că, în lumina acestei decizii, România va putea fi reprezentată mai bine în Consiliul European iar Parlamentul va putea să hotărască în mod obiectiv care dintre cei doi poli ai puterii executive poate îndeplini cel mai bine mandatul de reprezentare, în funcţie de agenda Consiliului.

Curtea Constituţională a României a declarat miercuri constituţională Legea privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, respingând ca nefondată sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu acest act normativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ