Valeriu Zgonea efectuează marți o vizită oficială în Muntenegru

| 08 dec, 08:39

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va efectua marți o vizită oficială în Muntenegru, la invitația președintelui Parlamentului din această țară, Ranko Krivokapic, cu acest prilej urmând să fie semnat un memorandum de înțelegere în vederea consolidării cooperării interparlamentare.

Potrivit unui comunicat de presă de Camera Deputaților, pe durata acestei vizite, Zgonea și delegația parlamentară română care îl va însoți vor avea convorbiri cu președintele Parlamentului muntenegrean și cu liderii grupurilor parlamentare.

De asemenea, sunt prevăzute întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Igor Luksic, dar și cu președintele Muntenegrului, Filip Vujanovic.

"Cei doi președinți de foruri legislative vor semna un memorandum de înțelegere între Camera Deputaților și Parlamentul din Muntenegru în vederea consolidării cooperării interparlamentare.

Documentul va crea cadrul necesar pentru promovarea valorilor europene prin intermediul instituției parlamentare și va încuraja contactele periodice la nivelul conducerii celor două foruri legislative și al celorlalte structuri parlamentare. În același timp, cele două părți semnatare ale memorandumului se angajează să colaboreze și să își coordoneze pozițiile în cadrul organizațiilor parlamentare internaționale și regionale, România urmând să ofere sprijin pentru apropierea Muntenegrului de UE și NATO", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ