Valeriu Zgonea: O comisie specială privind proiectul de la Roşia Montană nu îşi mai are rostul

|

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat luni că el a cerut anularea şedinţei Birourilor permanente reunite, care ar fi trebuit să decidă înfiinţarea comisiei speciale pentru proiectul de la Roşia Montană.

Zgonea a explicat că a luat această decizie după ce preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a comunicat public că va trimite proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană Comisiei de administraţie a Senatului.

'Preşedintele Senatului a comunicat public că Biroul permanent va trimite proiectul de lege la Comisia de administraţie. Pe cale de consecinţă, comisia specială nu îşi mai avea rostul. Nu poţi să faci o comisie specială ca să-i asculţi pe cei care au un punct de vedere. Comisia specială o faci pentru un proiect de lege sau pentru elaborarea unui proiect de lege. Fiind o problemă importantă a statului român de 13 ani, comisia specială era făcută din deputaţi şi senatori care făceau raportul şi, bineînţeles, că atunci când faci un raport pe fond audiezi toate părţile implicate', a spus Zgonea, după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. 

El a adăugat că a vorbit personal cu Crin Antonescu despre acest subiect, iar anularea şedinţei Birourilor reunite a fost o decizie a USL.

'Eu am considerat că, dacă aceasta este procedura pe care Senatul o urmează, nu pot să încalc această decizie. Este prima cameră sesizată şi atunci înseamnă că s-a degajat o dorinţă de a dezbate proiectul de lege în intervalul constituţional, fie 45 de zile, fie maximum 60 de zile, după care se trimite la Camera Deputaţilor. Eu nu pot să mă antepronunţ, nici nu sunt pro, nici nu sunt contra, voiam o comisie care să poată să dea cu celeritate o decizie importantă pentru statul român şi pentru români, care până la urmă merge pe generarea locurilor de muncă, pe închiderea unui conflict cu o companie care a semnat cu statul român acum 13 ani, când eu nici măcar nu eram parlamentar. Eu vreau să păstrez limitele constituţionale şi vreau ca Parlamentul să ia o decizie în cunoştinţă de cauză', a afirmat Zgonea.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, în acest moment, proiectul se află pe ordinea de zi la Biroul permanent al Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ