Valeriu Zgonea: statutul parlamentarilor va intra în plenul comun din toamnă

| 26 iun, 2013

Statutul deputaţilor şi senatorilor va intra în dezbaterea plenului comun al Parlamentului în sesiunea din toamnă pentru că raportul Curţii Constituţionale nu a fost publicat în Monitorul Oficial, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Statutul deputaţilor şi senatorilor va intra în plenul Parlamentului în prima săptămână din sesiunea din toamnă, pentru că există o procedură clară a CCR - raportul trebuie să fie aprobat în plenul Curţii, dar dacă în plen unul sau mai mulţi judecători au o opinie contrară trebuie să formuleze opinie separată care se publică în Monitorul Oficial. Este cazul şi la Statut, iar raportul nu va fi publicat în timp util ca să îl putem lua în discuţie", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În urmă cu o săptămână Valeriu Zgonea spunea că decizia Curţii Constituţionale cu privire la Statutul deputaţilor şi senatorilor este obligatorie şi spera ca motivarea să fie publicată cât mai repede în Monitorul Oficial pentru a reuşi să face modificările necesare în actuala sesiune parlamentară.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ