Validarea Adinei Florea la conducerea Secției Speciale, la al patrulea eșec

| 03 iul, 13:45

Validarea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale a fost amânată din nou. Este a patra încercare pe care o face Consiliul Superior al Magistraturii, după ce la şedinţele anterioare nu a fost cvorum. La fel s-a întâmplat și astăzi, așa că validarea sa a fost, din nou, un eșec. Avizarea lui Florea este pusă în aşteptare şi de un boicot orchestrat de şapte procurori şi judecători ai Consiliului Magistraturii.

Ultimele trei ședințe ale plenului CSM au fost amânate din lipsă de cvorum. Cea mai recentă amânare a fost luni. La fel s-a întâmplat și astăzi, potrivit Realitatea TV.

Reamintim că 7 membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la ultimele ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.


Aceștia au cerut și organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Comisia de la Veneția și GRECO ar fi solicitat autorităților române desființarea acestei Secții, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea și exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor și procurorilor.

Pe de altă parte, procurorul Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj, de 9,86, la interviurile în fața comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror-șef a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25.

Potrivit regulamentului, rezultatele sunt definitive și nu pot fi contestate.

Funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat și a preluat postul de judecător al Curții Constituționale (CCR).

Tag-uri: adina florea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ