Vanghelie, despre eventuala finanţare a postului Realitatea TV: arăt eu a da banii aşa?

| 01 noi, 2013

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a negat vineri că ar fi intenţionat să cumpere postul de televiziune Realitatea TV, însă a recunoscut că s-a întâlnit în vara acestui an cu Elan Schwartzenberg.

Marian Vanghelie a fost audiat vineri la sediul DNA în calitate de martor în dosarul referitor la insolvenţa Realitatea Media. Întrebat de jurnalişti dacă a vrut să cumpere acţiuni la Realitatea TV sau să finanţeze postul de televiziune, Marian Vanghelie a spus: "Arăt eu a da banii aşa... doar de a da bani...? Despre ce vorbim? Nu!", potrivit Agerpres.

El a confirmat că s-a întâlnit cu Elan Schwartzenberg la Monaco în vara acestui an, însă susţine că a fost o întâlnire întâmplătoare, el aflându-se acolo în concediu.

"A fost o discuţie plăcută. M-au întrebat de ce nu mai merg la Realitatea la televiziune şi am spus că am o relaţie foarte bună şi cu Elan (Schwartzenberg, n.r.) şi cu Cozmin Guşă, cu tot trustul Realitatea. Vă spun public că săptămâna viitoare mă programez la o emisiune la Realitatea", a spus Vanghelie în legătură cu audierea sa la DNA.

Tot vineri, la DNA a fost audiat şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, după ce numele său a fost vehiculat ca un posibil investitor la Realitatea TV. De asemenea, la DNA mai este aşteptat să se prezinte şi omul de afaceri Remus Truică.

Până în prezent, mai multe persoane au fost puse sub acuzare în acest dosar, printre care deputatul PSD Marius Manolache, sindicalistul Liviu Luca, Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Guşă, şi Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.  De asemenea, au fost puse sub acuzare trei companii, SC Realitatea Media SA, SC Strategies-Research-Investments SRL şi Rovigo SPRL.

Potrivit DNA, în cursul anilor 2011 şi 2012, învinuiţii - aparent acţionari majoritari sau acţionari minoritari - au derulat acţiuni infracţionale pentru influenţarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenţei, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influenţării deciziilor referitoare la SC 'Realitatea Media' SA şi preluării controlului asupra acesteia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ