Vanghelie: Nici DNA nu îmi poate opri candidatura. Am strâns semnături datorită relaţiilor interumane

| 06 mai, 13:48

Preşedintele interimar al Partidului Dreptăţii Sociale, Marian Vanghelie, candidat la funcţia de primar al sectorului 5, susţine că a strâns semnăturile pentru depunerea candidaturii prin intermediul relaţiilor pe care le are, precizând că a fost ajutat de lideri de sindicat, directori de şcoli sau preşedinţi ai administraţiilor de bloc.

"Astăzi, în cea mai mare formă de democraţie şi a statului de drept, înţeleg că a început campania electorală cu dreptul pentru DNA. Au venit să verifice semnăturile candidatului Marian Vanghelie şi ale celor de la Partidul Dreptăţii Sociale. M-a sunat foarte multă lume că vor să vină la un miting, cel puţin cei care au semnat pentru mine, pentru că se simt nedreptăţiţi. Din punct de vedere constituţional, am parcurs etapele în Biroul Electoral, iar cei de la PNL şi PSD s-au chibzuit să îmi anuleze contractul dar n-au putut. După care, am parcurs etapa de contestaţie la sector şi am câştigat în faţa instanţei, după care am parcurs etapa la Tribunalul Bucureşti şi am câştigat", a declarat Vanghelie, vineri, potrivit Digi 24. 

El a subliniat că va candida la funcţia de primar al sectorului 5 indiferent de intimidările la adresa lui. 

"Conform Constituţiei României, nici DNA nu îmi mai poate opri candidatura. (...) Voi candida, indiferent de formele de intimidare care se încearcă asupra mea şi asupra colegilor de partid", a adăugat Vanghelie. 

Întrebat dacă a folosit pentru listele de semnături date cu caracter personal, furnizate de funcţionari din Primăria sectorului 5, Vanghelie a spus că nu avea niciun motiv să facă acest lucru. 

"Par ca un om care sunt intimidat şi am făcut aşa ceva? Am 20.000 de semnături, aproape, nu ştiu, 16.000 - 17.000 - 18.000, pe care le-am strâns pentru candidatura mea independentă. După care, (...) am strâns aproape 9.000 de semnături pentru partid. Nu este nicio semnătură. Este o altă formă de intimidare a unor colegi care au venit alături de mine, sunt membri ai partidului. (...) Vă daţi seama că ştiam că voi fi verificat, începând de la cele două partide care au încercat să facă un monopol în România considerând că pot scoate toţi candidaţii care sunt fie independenţi, fie de la partide micuţe. (...) Nu mi s-a dat nicio listă. Nu am nevoie de nicio listă. Am colegi din cadrul consiliului local care nu au nicio legătură şi care mi-au strâns semnături prin sindicate, prin şcoli, prin reprezentanţii de străzi şi aşa mai departe", a răspuns Vanghelie. 

El a explicat că nu a fost uşor să strângă semnăturile necesare, însă a reuşit datorită relaţiilor pe care le-a făcut în anii în care a fost edil de sector. 

"Nu este uşor, dar datorită relaţiilor interumane pe care le am de 15 - 20 de ani, de 16 ani sunt primar, prin liderii de sindicat, prin liderii din învăţământ, prin directorii de şcoli, prin profesori, prin preşedinţii administraţiilor de blocuri, prin companii private, sectorul 5 e cu mine", a susţinut Vanghelie. 

Procurorii DNA efectuează vineri percheziţii la Primăria sectorului 5 şi la un punct de relaţii cu publicul care aparţine aceleiaşi instituţii, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Potrivit surselor citate, faptele investigate ar avea legătură, printre altele, cu falsificarea listelor electorale care ar fi fost pentru candidatul Marian Vanghelie. 

DNA a anunţat vineri că procurorii efectuează percheziţii în 6 locaţii situate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două aparţin unei instituţii publice, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie şi asimilate acestora, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ