Vânzări record pentru "Grey", al doilea volum din trilogia "Cincizeci de umbre"

| 24 iun, 21:31

Volumul 'Grey', din saga erotică 'Cincizeci de umbre' semnată de E.L. James, a bătut în Marea Britanie recordul de vânzări din prima săptămână de la lansare, potrivit datelor difuzate în această țară, informează EFE miercuri.

Cartea, narată din perspectiva eroului principal, milionarul cu înclinații sado-masochiste Christian Grey, a fost vândută în 640.000 de exemplare de când a apărut pe piață, la 18 iunie, data de naștere a personajului care dă și numele volumului.

Precedentul record — de 550.000 de exemplare vândute în primele zile de la lansare — aparținea romanului 'Simbolul pierdut' al americanului Dan Brown, apărut în anul 2009.

Deși nu a convins criticii de specialitate, 'Grey' este în top și în SUA, unde vânzările au depășit, în numai câteva zile, cifra de 1,1 milioane de dolari (978.000 de euro).

Primul volum al trilogiei 'Cincizeci de umbre' s-a intitulat 'Cincizeci de umbre ale lui Grey', a apărut în anul 2011 și este considerat marele succes editorial al deceniului, fiind vândut în peste 125 de milioane de exemplare și tradus în 52 de limbi. Povestea dintre absolventa de facultate Anastasia Steel și tânărul om de afaceri Christian Grey a fost și ecranizată în 2015, având în distribuție pe Dakota Johnson și Jamie Dornan.

 

Citeşte şi: Manuscrisul următorului volum din seria „Fifty Shades of Grey” a fost furat

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ