Vânzările de maşini în Marea Britanie au înregistrat un nivel record în 2015. Dacia a raportat un avans de circa 10%

| 07 ian, 16:53

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut anul trecut cu 6,3%, la nivelul record de 2,63 milioane de unităţi, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În 2015, Dacia a vândut pe piaţa britanică 26.228 vehicule, în creştere cu 9,92% faţă de 2014, când a înmatriculat 23.862 unităţi. 

Modelele cel mai bine vândute anul trecut în Regatul Unit au fost Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai. 

În decembrie, livrările pe piaţa britanică au înregistrat un avans anual de 8,35%, la 180.077 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, MINI, Ford Focus şi Volkswagen Golf. 

Scandalul emisiilor a dus la un declin de 20% al livrărilor brandului Volkswagen în noiembrie dar în decembrie scăderea a fost de doar 0,41%. Pe ansamblul anului trecut, brandului Volkswagen a vândut pe piaţa britanică 214.828 vehicule, în creştere cu 4,17% faţă de 2014. 

În decembrie, Dacia a vândut 2.003 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 33,27% faţă de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 1.503 unităţi. 

Directorul general al SMMT, Mike Hawes, a afirmat că este puţin probabil ca nivelul record al vânzărilor din 2015 să se înregistreze şi în 2016. Perspectivele rămân pozitive şi ne aşteptăm ca piaţa să rămână la acelaşi nivel ca în 2015, a apreciat şeful SMMT. 

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

Grupul Volkswagen a anunţat recent că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. 

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că maşinile afectate aparţin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi şi Skoda, iar clienţii vor fi contactaţi în curând pentru repararea vehiculelor. 

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ