Vânzările de maşini noi şi second hand au înregistrat creşteri de două cifre, în România, în primul trimestru

| 27 apr, 17:28

Vânzările de maşini noi şi second hand au înregistrat, în primul trimestru din 2016, creşteri de câte două cifre, iar până la finele anului se estimează o depăşire a pragului de 275.000 de unităţi, reiese dintr-o analiză de specialitate, publicată, miercuri, de reprezentanţii unei platforme online de anunţuri auto.

Conform datelor Autovit.ro ce au avut la bază statistici ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în intervalul ianuarie - martie 2016, pentru piaţa de maşini noi, creşterea este de 21% faţă de primele trei luni ale anului anterior. Pe acest segment, până la sfârşitul anului se estimează o depăşire a pragului de 25.000 unităţi vândute, trend susţinut şi de programul 'Rabla'. 

Pe de altă parte, piaţa de maşini rulate, sosite din import, a înregistrat, în perioada analizată, un salt de 18%, comparativ cu acelaşi interval din 2015. Şi în acest caz, previziunile specialiştilor arată o depăşire a pragului de 250.000 de unităţi importate şi înmatriculate, până la finalul acestui an. 

În ceea ce priveşte reînmatriculările, analiza Autovit.ro relevă faptul că, între ianuarie şi martie 2016, creşterea a fost de 2%, însă s-a consemnat cea mai mare cifră a tranzacţiilor din ultimii patru ani. Segmentul maşinilor reînmatriculate în România este cel care are cele mai mici fluctuaţii lunare şi anuale. 

La nivelul platformei online Autovit.ro, numărul de anunţuri a crescut în special în martie, iar preţul mediu al unei maşini listate pe site este de 8.000 euro. Pe de altă parte, cele mai scumpe modele, precum Bentley, Ferrari sau Rolls Royce, au tarife de vânzare de peste 200.000 de euro. 

'Cel mai consistent palier de preţ rămâne cel între 5.000 şi 10.000 de euro, unde se încadrează peste un sfert dintre maşinile de pe site, rămânând însă important şi segmentul de până în 3.000 de euro care este benefic pentru cei cu bugete mici. Continuă, însă, să aibă o pondere importantă şi maşinile de peste 20.000 de euro, cele mai multe fiind modele ale mărcilor germane premium', se notează în comunicatul Autovit.ro. 

Parte din Grupul Naspers, Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării şi cumpărării de maşini noi şi second hand. Platforma integrează anunţuri din următoarele categorii: autoturisme second hand şi noi, camioane şi utilitare, motociclete, utilaje de construcţii şi masini agricole, piese second hand.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ