Vânzările Ford în China au crescut cu 71% în iulie

| 06 aug, 2013

Producătorul auto american Ford Motor Co şi partenerii săi locali au anunţat creşterea vânzărilor cu 71% în China, luna trecută, după un avans de 44% în iunie, transmite Reuters.

În iulie, Ford şi partenerii săi locali au vândut în China 72.834 vehicule, datorită cererii solide pentru modelul Ford Focus (32.920 unităţi înmatriculate luna trecută).

În primele şapte luni din 2013 au fost vândute 480.555 vehicule, în creştere cu 50% comparativ cu perioada similară din 2012.

China este cea mai mare piaţă auto din lume în funcţie de numărul de autovehicule vândute. Anul trecut, vânzările de autovehicule în China au depăşit 19 milioane de unităţi iar analiştii se aşteaptă ca numărul să ajungă la 32 de milioane în 2020, echivalentul pieţelor auto din SUA şi Europa combinate. 

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ