Varianta omicron a SARS-CoV-2 ar putea fi varianta dominantă în Europa până în ianuarie, avertizează Ursula von der Leyen

| 15 dec, 20:55

Noua variantă omicron a noului coronavrus ar putea deveni dominantă în infecţiile covid-19 în Europa - până în ianuarie -, avertizează miercuri preşedinta Comisiei Europene (CE), care subliniază că există, în prezent, suficiente vaccinuri anticovid pentru toţi europenii, relatează AFP.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că varianta omicron se răspândeşte ”într-un ritm pe care nu l-am mai văzut la vreo altă variantă” şi a îndemnat la folosirea tuturor instrumentelor anticovid în vederea evitării ca sistemele de sănătate europene să fie copleşite rapid, odată cu apropierea sărbătorilor de la sfârşitul anului.
”Însă în cursul anului care a trecut, noi am muncit din greu şi am împlinit multe lucruri. Iar de aceea Europa se află acum într-o poziţie mai bună pentru a luta împotriva virusului” SARS-CoV-2, a subliniat preşedinta CE cu o zi înaintea unui summit al liderilor europeni, la Bruxelles.
”În primul rând, avem destule doze de vaccin (anticovid) pentru fecare european, acum”, a subliniat Ursula von der Leyen.
Ea reiterează că 66,6% din populaţia UE a fost vaccinată complet împotriva covid-19 şi că, pentru moment, vaccinarea cu un ”booster” ”este cea mai bună protecţie împotriva noii variante”.
”Lucrul cel mai bun acum este să creştem numărul persoanelor vaccinate în Europa cât mai rapid posibil”, pentru că ”preţul pe care-l vom plăti pentru că oamenii nu sunt vaccinaţi va continua să crească”, iar sărbătorile de Crăciun vor fi umbrite din nou de epidemie, prin închiderea şcolilor şi activităţilor, insistă preşedinta Comisiei.

 

Tag-uri: coronavirus, Omicron, oms
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ