Vârsta Soarelui este de doar 18 ani!

| 24 oct, 2014

Soarele este o stea în vârstă de 4,6 miliarde de ani. Doar că această vârstă se defineşte în raport cu timpul Pământesc. Dacă ne gândim că ceea ce noi denumim un an înseamnă un tur complet al Pământului în jurul Soarelui, aceasta ni se poate părea o perioadă destul de lungă.

Dar în parcursul Soarelui, aceasta este o perioadă scurtă de timp, neimportantă în rotaţia acestuia în jurul Galaxiei Căii Lactee. Soarele, de când există, se roteşte în jurul unei găuri negre aflată în centrul Căii Lactee. Însă acest tur este unul foarte lung, care durează aproximativ 250 de milioane de ani Pământeşti.

Adică, Soarele, de când a luat fiinţă, a parcurs doar 18,4 tururi ale Galaxiei Căii Lactee. Atunci când Soarele s-a aflat pentru ultima dată în acest punct, pe Pământ începuseră să apară dinozaurii şi exista un singur continent uriaş: Pangea. În concluzie, putem afirma că în timp ce Soarele completează 18 tururi în jurul Galaxiei Căii Lactee, Pământul execută aproape 4,5 miliarde de rotaţii în jurul Soarelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ