România aşteaptă impactul cu o puternică FURTUNĂ SOLARĂ

| 11 sep, 2014

O puternică furtună solară, rezultat a unei explozii solare de proporţii uriaşe, se îndreaptă spre Pământ unde va ajunge probabil vineri dimineaţă, însă unghiul de incidenţă al acesteia faţă de planetă va face să nu resimţim efecte deosebite, conform oamenilor de ştiinţă, informează Associated Press, conform portalului Yahoo.Science.

O furtună solară de o asemenea magnitudine nu a mai fost înregistrată în ultimii ani, conform lui Tom Berger, director al Space Weather Prediction Center din Boulder, Colorado. Această explozie solară abia poate fi încadrată în categoria de 'explozii extreme', pe scara oamenilor de ştiinţă, dar cum planeta este ferită de cele mai puternice efecte ale sale, explozia a fost catalogată drept 'potenţial puternică' pentru momentul în care va ajunge la Terra sub formă de furtună solară.

Citeşte şi: Pământul se va confrunta cu 100 de ani de lovituri ucigătoare ale asteroizilor

Cele mai noi calcule bazate pe datele culese de la sateliţi indică faptul că cea mai mare parte a particulelor puternic energizate aruncate în spaţiu de Soare va trece peste Pământ şi va afecta doar regiunile nordice, conform lui Berger. Astfel, este posibil să apară fluctuaţii în reţelele de energie electrică, dar nu vor exista căderi ale acestor reţele. De asemenea, este posibil să se înregistreze şi mici perturbări ale transmisiilor radio, dar nimic major, ne asigură experţii.

'S-a produs o explozie gigantică pe Soare, iar pentru că a fost îndreptată în direcţia Pământului, va ajunge şi la noi măcar o parte din norul de plasmă puternic energizată şi magnetizată care va perturba câmpul magnetic terestru, putând provoca scurte fluctuaţii în reţelele de energie electrică', a susţinut Tom Berger.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ