MOTIVUL pentru care Pământul va fi supus HAOSULUI DEPLIN. Cum este posibil

| 01 oct, 2014

În ultimii ani, oamenii de ştiinţă au lansat teoria conform căreia planeta noastră se află în pragul inversării polilor magnetici. Iniţial, s-a presupus că fenomenul, care se repetă la un anumit interval de timp, se va produce în viitorul îndepărtat, dar odată cu noile descoperiri se pare că inversarea polilor magnetici se va petrece mai repede decât s-a preconizat.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că ultima inversare a polilor magnetici s-a petrecut cu aproximativ 780000 în urmă, moment în care planeta a suferit transformări majore. Acest proces este unul perfect normal şi conform studiilor se petrece la un anumit interval de timp încă nedeterminat.

Dacă iniţial s-a presupus că acest proces va fi unul de durată, care se va întinde pe parcursul a cel puţin 2000 de ani, geofizicienii au început să tragă semnalul de alarmă susţinând că Pământul trece extrem de rapid prin perioada premergătoare schimbării polilor magnetici.

Conform celor mai recente date publicate de agenţiile care se ocupă cu monitorizarea spaţiului aerian, câmpul magnetic al Terrei se slăbeşte cu o rată de 10 ori mai mare decât s-a crezut anterior. Această descoperire demonstrează cel mai bine faptul că procesul de inversare al polilor magnetici se desfăşoară cu o rată mult mai mare decât în mod normal şi astfel omenirea trebuie să se pregătească din timp pentru marele eveniment.

Odată cu inversarea polilor magnetici ai Pământului, anotimpurile şi toate ciclurile naturale care depind de poziţia planetei faţă de Soare suferă schimbări semnificative. În telecomunicaţii, transmisii radio şi aviaţie vă fi haos.

Animalele care migrează vor fi bulversate şi nu vor mai putea să se orienteze. Cea mai importantă schimbare pentru om va fi cea a climei pentru că zonele fertile s-ar putea desertiza în următorii ani, iar nivelul oceanului va creşte.

Pe de altă parte, odată cu acest pericol, ne mai pândeşte unul. Fizicienii spun că, ipotetic, în momentul inversării polilor magnetici, scutul magnetic din jurul Pământului dispare pentru o perioadă de timp. Asta înseamnă că suntem “dezveliţi” în fata radiaţiilor cosmice.

Activitatea solară este împărțită în cicluri de puțin peste 11 ani, dar au existat și durate mai scurte, de 8 ani, sau chiar mai lungi de 15 ani. Nu se cunoaște motivul pentru care un ciclu solar poate varia, dar este cert faptul că Soarele își schimbă de fiecare dată polaritatea. Momentul inversării polilor magnetici este prevestit de formarea unor imense găuri coronale, zone unde viteza vântului este impresionant de mare, dar și erupții de plasmă, producând furtunile magnetice care se vor abate asupra Pământului.

Acesta este momentul în care Soarele atinge apogeul activității sale și în această perioadă se va produce inversarea polarității. Inițial polul nord își pierde din consistență, după care și cu cel sudic se va petrece la fel. Apoi, dintr-o dată, inversarea polilor se va întâmpla și Soarele își va relua activitatea la putere maximă.

Singura problemă pentru noi vor fi furtunile magnetice care se vor abate asupra planetei noastre. Când norii de plasmă vor ajunge la sateliți, vor putea produce pagube consistente. Apoi când vor bombarda câmpul magnetic al planetei noastre, în funcție de intensitatea lor, viața pe Terra poate fi influențată.

Este posibil ca norii de plasmă să producă o furtună atât de mare încât aurora boreală să fie văzută tocmai din sudul Europei.“, spune cercetătorul Urban Brändström.

Pe lângă spectacolul de lumini, aceste furtuni solare vor afecta și rețelele electrice și astfel este posibil ca să se producă numeroase pene de curent, care vor arunca marile orașe nu doar în beznă, dar și într-un haos înfiorător. După cum știm electricitatea este cea care dă viața unui oraș și atunci când rețeaua de curent este la pământ nu va mai funcționa nici rețeaua de apă potabilă, de gaze și nici cea de producție. Există riscuri de accidente, oamenii vor putea rămâne fără apă, ar putea izbucni mari incendii electrice simultane. Oamenii pot rămâne blocați în lifturi şi evacuarea ar putea fi complicată. Vor putea dispărea bazele de date BANCARE. Telefoanele mobile, computerele, radiourile şi televizoarele vor “cădea” în lanţ, lăsând populaţia izolată şi putând duce la haos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ