S-a aflat RĂSPUNSUL la întrebarea: "Cât timp va mai exista viaţă pe TERRA?"

| 17 iun, 2014

Cercetătorii britanici de la Facultatea de Ştiinţe ale Mediului din cadrul Universităţii din East Anglia au realizat un studiu ale cărui rezultate demonstrează că viaţa pe Terra va exista încă 1,75 de miliarde de ani.

Pentru această cercetare, specialiştii au analizat mai multe planete din afara galaxiei noastre, în încercarea de a calcula intervalul de timp necesar pentru ca Pământul să devină de nelocuit. Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că apa lichidă de pe suprafaţa planetei se va evapora complet peste aproape două miliade de ani.

„În aproximativ 1,75 de miliarde de ani, va fi imposibil ca oamenii să mai trăiască pe Pământ, întrucât Soarele va creşte în dimensiune, temperaturile vor creşte, iar oceanele se vor evapora”, a explicat cercetătorul Andrew Rushby.

Totuşi, specialistul a precizat că sfârşitul vieţii pe Terra ar putea să apară mai devreme, în contexul în care schimbările climatice accelerează anumite fenomene.

„Oamenii vor avea probleme chiar şi în cazul unei creşteri mici a temperaturilor medii anuale, astfel că, în cele din urmă, doar microbii din anumite medii vor putea să supravieţuiască încălzirii”, a adăugat Rushby.

Pe de altă parte, cercetătorii au evaluat şansele apariţiei vieţii pe alte şapte expoplanete (planete care fie îşi au orbita în jurul unei alte stele decât Soarele, fie se mişcă liber prin galaxie, n. red), construind astfel, pe calculator, un model al sistemului planetar.

Astfel, echipa a stabilit că acest lucru ar putea fi posibil peste circa 1 miliard de ani.

„Deocamdată nu avem tehnologia necesară pentru a explora aceste expoplanete şi pentru a vedea dacă există viaţă acolo, însă aş spune că ar trebui să ne păstram atenţia îndreptată către Kepler-22b şi Gliese-581d (expoplanete, n. red)”, a conchis Andrew Rushby.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ