ULUITOR! S-a descoperit SECRETUL care ne unește pe toți locuitorii Terrei

| 05 sep, 2014

De acum, toţi locuitorii Pământului sunt oficial cetăţeni ai “Laniakea”, un grup imens care include peste 100.000 de galaxii, inclusiv Calea Lactee. Acestea sunt interconectate între ele prin fire de energie sau linii de forţă supranumite “mari atrăgătoare”.

Descoperirea uimitoare indică faptul că Laniakea este un sistem incredibil de galaxii, în care este inclusă şi a noastră, şi are o masă incredibilă de peste 500 de milioane de ani lumină. Cele peste 100.000 de galaxii sunt interconectate energetic şi astfel s-a ajuns la concluzia că de fapt liniile energetice conectează fiecare element al acestui Univers.

Descoperirea a fost realizată de către astronomii de la Universitatea din Hawaii, care i-au atribuit numele de Laniakea, care se traduce prin “cer imens”. Cartografierea acestei zone imense pentru pământeni, dar minuscule la scală universală, a fost cartografiată cu ajutorul unei tehnici inovatoare, care le-a permis oamenilor de ştiinţă să culeagă informaţiile necesare pentru a realiza o posibilă hartă a Universului.

Oamenii de ştiinţă credeau până acum că galaxia Calea Lactee, din care fac parte şi Terra şi celelalte planete din Sistemul Solar, este o parte a unui roi galactic cu un diametru de 100 milioane de ani-lumină. Noul studiu a demonstrat că acea structură este doar o parte al Laniakea, o structură galactică mult mai mare.

Chiar dacă pare incredibil, super-roiul Laniakea este un fir extrem de subţire atunci când este comparat cu super-roiurile galactice Shapley, Hercules, Coma si Perseus-Pieces. În prezent nu s-au putut determina graniţele roiurilor vecine, însă se crede că Universul găzduieşte extrem de multe structuri asemănătoare, pe care probabil că omul nu va reuşi niciodată nici măcar să le cartografieze.

Conform astronomului R. Brent Tully, descoperirea este una fabuloasă şi este un pas uriaş făcut pentru a înţelege structura Universului din care facem parte. De asemenea, în acest fel specialiştii vor putea înţelege modul de evoluţie şi dezvoltare a galaxiilor şi astfel se vor putea determina evenimente viitoare importante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2014
vasile
Siam ca masa se masoara in alta unitate de masura . in nici un caz in ani!
08 sep, 2014
Alin
?
"şi are o masă incredibilă de peste 500 de milioane de ani lumină "
E ceva ce nu da bine in bucatica de fraza de mai sus, va las sa descoperiti singura unde e aberatia.
08 sep, 2014
Tepes
Mare-i gradina!
Articol mai aberant ca acesta nu am mai vazut pana acum! Probabil ca a fost plagiat dintr-o incercare nereusita de text sf de mana a n-spea .
05 sep, 2014
Dacul Roxolan
Mai e ceva de comentat ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ