RUŞII avertizează: Omenirea este în pericol. Se poate întâmpla în orice moment

| 04 noi, 2014

Un grup de oameni de știință ruși, care a acordat un interviu publicației de specialitate KP, susține că omenirea trebuie să ia în serios ipoteza conform căreia Terra îți poate schimba axa de rotație în orice moment.

Această ipoteză are la bază un studiu realizat de către specialiști cu privire la nivelul stratului de gheață din Antarctica. Începând cu 1970 și până în zilele noastre stratul de gheață a suferit modificări considerabile. Topirea mantiei albe din Antarctica nu este o poveste, ci un fapt real pe care orice specialist trebuie să-l accepte. Încălzirea globală este principalul factor care face de la an la an stratul de gheață să devină mai subțire.

Potrivit lui Claire Parkinson, un om de ştiinţă de la Goddard Space Flight Center al NASA, “încălzirea globală este un fenomen real și ar trebui ca omenirea să se aștepte la reversul medaliei în acest caz”.

Teoria schimbării axei de rotației a planetei noastre a luat naștere în urma ideii care dezvoltă distribuția masei de gheață de la poli. Este posibil ca într-o zi această distribuție să nu mai fie una uniformă și astfel greutatea să apese doar pe o singura parte a Terrei, ceea ce ar putea duce la modificarea axei de rotație.

Pe lângă acest fenomen, mai există și cutremurele extrem de puternice care modifică frecvent axa Terrei. Potrivit oamenilor de știință ruşi, aceste două cauze pot produce o rupturo într-o bună zi și axa de rotație a planetei să se modifice. Atunci repercusiunile își vor face simțită prezența și viața va simți modificări dramatice.

Oamenii de știință au dezvoltat un posibil scenariul cu privire la acest fenomen și ne anunță că în clipa următoare modificării direcției de rotație a Terrei, vânturi extrem de puternice se vor produce. Acestea vor mătura totul în calea lor, doar munții vor fi singurii care vor rămâne neclintiți. Pământul va rămâne acoperit de nori groși de mizerie și praf pentru ani mulți, ceea ce înseamnă că Soarele nu va mai putea fi zărit. Numeroase cutremure cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter se vor produce în diverse zone ale globului, iar distrugerea parțială sau totală a biosferei va fi o certitudine. Temperatura va scădea în anumite locuri ale globului, în timp ce în celelalte va crește considerabil. Astfel, polii din ziua de astăzi ar putea să fie acoperiți de verdeață, în timp ce alte zone vor fi acoperite de gheață.

Citeşte şi: O filmare NASA arată în 6 secunde cum s-a schimbat Terra în 6 luni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
Zgabeartza Iftode
Axa de rotatie
Alo , domnu" , cum adica , citez din mata " Terra îți poate schimba axa de rotație '" . Poate unghiul axei de ..... Aoleo , vai de capu" matali !!!!!
Sanatate la totzi !
05 noi, 2014
buhaha
si cu ce te ocupi?
sunt ziarist la obiectiv.info
...........
05 noi, 2014
Bibicul
Marsh la scoala
Bey, Laurentiule!!! Da-ti jos poza aia de golan smecher pentru ca nu esti decat un agramat! Ai scris: "Terra îți poate schimba axa de rotație în orice moment " Sa ti-o schimbe tie, mai repetentule!!! Daca habar n-ai de pronumele reflexive, marsh la scoala si invata-le din nou! Si nu uita sa iti dai pe bune Capacitatatea si Bacalaureatul!
05 noi, 2014
Vajjjjj
"...modificarea DIRECTIEI de rotatie a Terrei..." va produce, inainte de orice, noi accese de prostie galopanta in presa tabloida.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ