O descoperire ULUITOARE schimbă atât istoria, cât și viitorul Pământului

| 11 aug, 2014

Cercetatorii de la Beijing sustin ca gravitatia Pamantului este mentinuta datorita acestui strat topit din interiorul Lunii, potrivit Daily Mail.

Rezultatele cercetarilor sugereaza faptul ca miezul Lunii nu s-a racit si este inca in miscare.

Multa vreme s-a crezut ca Luna este o lume stearpa, dezolanta, care nu face altceva decat sa orbiteze in jurul Pamantului.

Dar acum, cercetatorii afirma ca satelitul natural al Pamantului nu este doar o bucata de roca lipsita de viata, ci una care are un strat lichid fierbinte in jurul nucleului sau.

Daca este adevarat, studiul arata ca Luna este mult mai activa decat s-a crezut si ea ar putea avea implicatii importante pentru istoria Pamantului.

 

CITEȘTE ȘI: Luna IMENSĂ și ploaia de stele. Cum ne afectează FENOMENELE UIMITOARE din weekendul acesta

 

Orice doua corpuri de pe o orbita din spatiu au un efect gravitational unul asupra celuilalt si cum orbita nu este una perfect circulara, forta de gravitatie variaza in functie de apropierea sau departarea dintre ele.



Cum a putut ramane un strat interior al Lunii fierbinte, atata vreme?

Efectul este foarte vizibil pe Lunile lui Jupiter, precum Io. Iar efectele sunt evidente si pe Pamant, unde marile si oceanele sunt supuse mareelor, zi de zi, din cauza gravitatiei Lunii.


Echipa internationala de cercetatori a fost condusa de dr. Yuji Harada de Institutul de Stiinte Planetare din cadrul Universitatii de Geostiinte din China.

 

CITEȘTE ȘI: Dovezi incredibile care atestă că Pământul este GOL pe dinăuntru și locuit

 

Descoperirea a fost facuta prin compararea deformatiei Lunii, masurata cu precizie de sonda spatiala Selene, dar si de alte sonde.

Cercetatorii spun ca rezultatele ofera o sansa de a reconsidera modul in care au evoluat atat Pamantul, cat si Luna - si continua sa evolueze - de la nasterea lor prin influenta reciproca.

"Eu cred ca rezultatele cercetarilor noastre au generat noi intrebari. De exemplu, cum se poate ca o parte din mantaua Lunii sa se mentina intr-o stare topita pentru o perioada lunga de timp?

 

CITEȘTE ȘI: Ocean uriaş, descoperit în adâncul Pământului

 

Pentru a raspunde la acesta intrebare, am dori sa investigam in continuare structura interna si mecanismul care genereaza caldura din interiorul Lunii", a spus dr. Harada.

 


Sursă: cultural.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ