Ce s-ar întâmpla dacă Pământul nu s-ar mai învârti? Oamenii ar zbura cu peste 1.600 de km/h

| 18 iun, 2014

Chiar dacă noi nu suntem mereu conştienţi de acest lucru, planeta noastră se roteşte în jurul propriei sale axe cu o viteză de 1.670 km/h. De aceea există zi şi noapte, dar rotaţia Pămîntului este mult mai importantă de atât.

Savantul britanic Michael Stevens spune că dacă această mişcare de rotaţie ar înceta brusc efectele ar fi devastatoare, iar oamenii ar avea parte de o moarte cumplită.

După ce planeta nu s-ar mai roti, orice obiect care nu s-ar afla la poli ar continua să se mişte cu viteza iniţială de 1.670 km/h, deci oamenii ar zbura practic prin aer, asemeni unor gloanţe supersonice.

Cei care, prin absurd, ar supravieţui acestui fenomen, ar avea de îndurat vânturi foarte puternice, care vor distruge totul în calea lor, asemeni bombelor atomice.

În plus, planeta nu va mai avea un câmp magnetic, prin urmare va fi scăldată în radiaţiile solare ucigătoare, iar viaţa nu va mai fi posibilă.

Şi forma planetei se va schimba, devenind o sferă perfectă, pentru că viteza de rotaţie care o făcea mai bombată la ecuator nu mai există.

Pe o sferă perfectă, oceanele îşi vor schimba locul, se vor redistribui şi astfel vor inunda multe zone de uscat.

Pe Pământ nu va mai exista zi şi noapte, jumătate din planetă va avea timp de 6 luni lumină de la Soare, iar în cealaltă jumătate va fi timp de 6 luni noapte.

Deşi scenariul prezentat de Stevens este apocaliptic, specialiştii de la NASA ne asigură că aşa ceva nu se va întâmpla în următoarele miliarde de ani.

Tag-uri: apocalipsa, nasa, pamant
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ