Varujan Vosganian şi Ion Ariton, la un pas de urmărirea penală

| 03 feb, 15:22

Membrii Comisiei Juridice din Senat au decis, marţi, să avizeze raportul privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Varujan Vosganian şi Ion Ariton.

Raportul va fi trimis mai departe, către plenul Parlamentului, care va da votul final privind acceptarea urmării penale în cazul celor doi foşti miniştri.

Marţi, senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a precizat marţi că le-a solicitat senatorilor jurişti să avizeze "cât mai repede" cererea de începere a urmăririi penale îndreptate împotriva sa în dosarul Gala Bute.

"M-am uitat pe dosar. I-am rugat pe colegi să înainteze cât mai repede avizul (de începere a urmăririi penale - n.r.). Aştept să fiu solicitat de către DNA să pot să lămuresc acele lucruri care au apărut în spaţiul public", a spus acesta după ce a studiat dosarul său în Comisia juridică a Senatului. 

Senatorii jurişti au studiat marţi, între orele 10,00 şi 12,30, atât dosarul în care este acuzat senatorul Ion Ariton, cât şi pe cel care îl vizează pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, cei doi senatori fiind invitaţi să participe la şedinţa Comisiei juridice.
Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat Senatului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

De asemenea, procurorul general Tiberiu Niţu a trimis Senatului şi cererea DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ