Vasile Astărăstoae: Se pregăteşte un proiect legislativ pentru mărirea salariilor rezidenţilor

| 06 aug, 2013

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat  că există o promisiune din partea Ministerului Sănătăţii pentru elaborarea un act normativ, o ordonanţă, care să modifice legea privind salarizarea medicilor rezidenţi, astfel încât veniturile acestora să crească.

"Sunt trei propuneri, fie rezidenţii primesc salariile fără să fie impozitat fondul de salarii, fie primesc salariile şi o bursă din partea Ministerului Educaţiei Naţionale în sumă de 200 de euro, ei fiind şi în procesul de învăţământ, fie primesc plata salariilor sub formă de bursă, bursele fiind neimpozitate şi în felul acesta le-ar creşte salariile", a precizat prof. dr. Vasile Astărăstoae, menţionând că MEN ar urma să plătească aceste burse, conform Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, spunea la sfârşitul lunii iunie că se caută soluţii viabile care să ducă la creşteri salariale în sistemul sanitar.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ