Vasile Blaga: Contractul Roşia Montană să fie desecretizat

| 02 sep, 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că partidul nu se opune în principiu organizării unui referendum pe tema exploatării de la Roşia Montană, precizând însă că ar trebui cunoscute clauzele contractului.

'În ceea ce priveşte referendumul, pe noi nu ne deranjează să ştim exact, până la urmă, ce doreşte poporul român. Am înţeles că şi domnul Ponta şi-ar dori lucrul acesta, dar asta intră în contradicţie cu viziunea lor asupra Constituţiei revizuite. Dacă mai ţineţi minte, domnia sa şi-a propus împreună cu USL nici mai mult, nici mai puţin decât să poată cenzura prin Parlament orice decizie ar lua printr-un referendum poporul', a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Vasile Blaga a criticat 'dedublarea' premierului pe acest proiect economic, atunci când a fost întrebat cum comentează afirmaţia şefului statului privind posibilitatea organizării unei consultări populare pe acest subiect.

'Trebuie să sancţionăm ceea ce vede tot poporul român, laşitatea, inconsecvenţa şi dedublarea domnului Ponta. Domnul Ponta, la Palatul Victoria, aprobă un proiect de lege, sub presiune publică declară, pe de altă parte, că personal nu-l va susţine, partidul şi-l lasă să facă ce vrea. După ce în campania electorală se opusese cu toate forţele exploatării de acolo, acum el şi Guvernul şi-o doresc. În primul rând trebuie sancţionat modul cum dânsul încearcă să scape de problemă: hai cu ea în Parlament. De fapt este o procedură tipică a PSD, dacă ne gândim că la fel au procedat în cazul Petrom, la fel au procedat în cazul Rompetrol. Nu este nevoie de trimiterea unui astfel de proiect de lege în Parlament, trebuie să şi-l asume dânsul, dar să şi-l asume', a declarat Vasile Blaga.

Despre poziţia PDL faţă de subiectul Roşia Montană, Blaga a spus că democrat-liberalii nu se pot pronunţa, pentru că nu cunosc ce conţine 'proiectul lui Ponta'.

'PDL a fost întotdeauna pentru crearea locurilor de muncă. Noi nu ştim ce conţine proiectul lui Ponta. Cum să ne pronunţăm, dacă habar nu avem prevederile contractului, prevederile proiectului de lege, nu ştim. Nu ne putem pronunţa asupra a ceea ce a decis Ponta şi Guvernul lui până nu vedem. Şi, apropo, să desecretizeze contractul să ştie exact despre ce e vorba şi atunci ne vom putea pronunţa', a mai declarat preşedintele PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu exclude posibilitatea să organizeze un referendum pe tema exploatărilor de la Roşia Montană, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, catalogând drept un gest de 'laşitate' trimiterea unei legi pe această temă în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ