Vasile Blaga despre schimbarea prefecților în 2009: S-au respectat întru totul prevederile legale

| 30 mai, 15:47

Schimbarea prefecților în preajma alegerilor din 2009 a respectat întru totul prevederile legale, a susținut marți fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, în fața parlamentarilor Comisiei de anchetă privind prezidențialele din acel an.

"A fost un program PHARE 2005 — 2006, prin care s-a încercat depolitizarea acestei funcții. Și atunci titular de proiect era Franța. Și atunci s-a constituit Corpul înalților funcționari publici, constituit din toți prefecții, toți subprefecții, toți secretarii generali ai ministerelor și autorităților publice, ale agențiilor. Numai că, imediat după ce PD-ul de atunci a fost scos de la guvernare, toți prefecții au fost înlocuiți imediat. Deci nu s-a mai ținut cont de lege. (...) A venit guvernul PDL — PSD, au schimbat toți prefecții, nu eram eu la Interne atunci, după care a ieșit PSD-ul de la guvernare, s-au schimbat toți prefecții, bineînțeles respectându-se întru totul prevederile legale. Au fost destui care au contestat în instanță această decizie — niciunul nu a câștigat", a detaliat el.

Vasile Blaga a amintit că nu el a fost șef de campanie al fostului candidat la prezidențiale Traian Băsescu și că era suspendat din funcția de ministru de Interne, prin decizia Curții de Apel, în perioada alegerilor.

În ceea ce privește întâlnirea avută în biroul său de la MAI cu secretarii de stat a doua zi după alegeri — subiect care a fost discutat luni în Comisia parlamentară de anchetă—, Blaga a arătat că doar le-a mulțumit acestora două minute. "Evident, am băut o cafea și cu cei doi miniștri, cu Videanu și cu Radu Berceanu, era dreptul meu să îi invit la minister să servim o cafea, fără nicio problemă din acest punct de vedere. Eram colegi de Cabinet. Dar nu a existat nicio încălcare a deciziei Curții de Apel București", a precizat Blaga.

Potrivit acestuia, la alegerile prezidențiale din 2009 a existat cel mai mare număr de secții din ultimii ani — în jur de 28.000. Tot atunci au fost și 3.000 de secții suplimentare.

Tag-uri: Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ