Vasile Blaga: Programul de guvernare al PNL va sta la baza parteneriatului cu președintele Iohannis

| 28 feb, 14:32

Comisia de unificare a Partidului Național Liberal (PNL) a aprobat proiectul programului de guvernare al PNL, document care va sta la baza parteneriatului cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru realizarea proiectului "România lucrului bine făcut", a declarat sâmbătă co-președintele Vasile Blaga, într-o conferință de presă.

"Așa cum v-am promis în 5 ianuarie, astăzi, în 28 februarie, Comisia de unificare a PNL a aprobat proiectul programului de guvernare al PNL", a anunțat Blaga.

Programul, orientat spre dezvoltarea clasei de mijloc și a capitalului autohton pune accent, de asemenea, pe educație și sănătate, își asumă toate angajamentele derivate din calitatea de membru al UE și NATO a României, dar ține cont și de particularitățile naționale, și va fi lansat spre dezbatere publică și internă, urmând ca la începutul lunii aprilie să fie aprobat în forurile de conducere ale formațiunii, potrivit lui Blaga.

Proiectul de guvernare propus de liberali respectă doctrina de centru-dreapta, a PNL și a PPE, a afirmat co-președintele PNL.

"Documentul programatic este în concordanță cu programul politic în 10 puncte lansat de președintele României, Klaus Iohannis, în timpul campaniei prezidențiale: Va sta la baza parteneriatului nostru cu președintele pentru realizarea proiectului de țară 'România lucrului bine făcut'", a subliniat Blaga.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, în cadrul aceleiași conferințe, că proiectul programului de guvernare al PNL își propune menținerea macrostabilității economice, precum și necesitatea unor sisteme publice solide.

Gorghiu a adăugat că printre obiectivele de guvernare ale liberalilor se află crearea condițiilor pentru dezvoltarea clasei de mijloc în România, astfel încât acest de segment să ajungă să reprezinte peste 50% la nivelul societății românești.

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, propunerea liberalilor pentru funcția de premier, a afirmat că liberalii propun prin programul lor de guvernare "o viziune pentru reproiectarea României pe termen mediu plecând de la platforma prezidențială învingătoare în alegerile prezidențiale 'România lucrului bine făcut'".

"Este o viziune de reproiectare a României din perspectivă guvernamentală. Nu suntem tributari ideii că statul sau Guvernul rezolvă toate problemele. România, țara, poate fi schimbată printr-un parteneriat între Guvern și societate, printr-un parteneriat între Guvern și mediul de afaceri, printr-un parteneriat și mediul academic și cultural, un parteneriat între Guvern și românii din afara granițelor, alături de partenerii noștri strategici ", a mai declarat Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mar, 04:58
tyrex
Siktir vierme nenorocit dupa ce a-ti distrus poporul roman 10 ani mai ai tupeu jeg imputit sa aprai si sa mai dai din gura. Programul ala facut de gasca ta de kurve, hoti, kriminali, mafioti si tradatori o sa fie aplicat de voi la Jilava firar mama voastra a drakului de jeguri penale. A-ti fost scuipati de la guvernare ca niste masele stricate si nici dupa 2 ani iar ti-a crescut ciocul si limba aia de vipera. Visezi la guvernare cand tu esti, bandit cretin ,cu un picior in puscarie. IN latrina cu tine vierme acolo e locul tau. Huo kriminali portocalii. Numai un popor de nebuni si masochisti va mai poate vota.
28 feb, 16:13
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. sellectam urgent dezvoltatori de prioect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
28 feb, 15:29
Aurel
Presedintele Romaniei este presedintele tuturor romanilor.
D-le Vasile Blaga, presedintele Romaniei este presedintele tuturo romanilor, tuturor partidelor fata de care trebuie sa fie echidistant.
La alegerile prezidentiale au participat si independenti si reprezentanti ai partidelor. S-a ales presedintele nu partidul. Nu va arogati un drept ce nu vi se cuvine. Priviti adevaru-n fata si nu deturnati ce nu reflecta realitatea. Romanii nu or sa va mai vrea la guvernare cand le-ati taiat pensiile, salariile, ati inchis spitale si ati desfiintat locuri de munca. Nici un om normal si-n deplinatatile facultatilor mintale nu va vota pe politicienii care s-au dovedit ca sunt impotriva cetatenilor rommani.
Foarte bine ca ati venit cu solutii exprimate-n limba de lemn, solutii diametral opuse la cele pe care le-ati aplicat romanilor cand ati fost la guvernare. Curatati partidul de corupti, de PeNaLi! Nu-i , etic, legal, moral sa aveti nicimacar un PeNaL.
Nu veniti cu cifre sustenabile, nu va angajati plenar, cu responsabilitate guvernamentala, politica, sociala si-n plus defilati cu aceeasi oameni care au taiat salarii, pensii, au desfiintat locuri de munca, spre a nu pune bombana pe coliva a sutelor de mii de romani morti ca nu au avut bani pe medicamente sau li s-au desfiintat spitalele din teritoriu, pomenind de PeNaLii de la DNA, DIICOT, din puscarii.
Romania nu mai serveste minciuna celor imbogatiti peste noapte din spagi, trafic de influenta, nepotism, imixtiuni in treburile altei puteri, nu mai vrea sa fie reprezentata la UE de Elena Basescu, careia i-ati alocat milioane de euro sa o trimiteti la UE spre a fi ridicola in activitatea sa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ