Blaga şi Gorghiu la Bruxelles: Unificarea dreptei înseamnă începutul unui nou proiect politic în România

| 03 mar, 17:28

Unificarea dreptei inseamna inceputul unui nou proiect politic pentru Romania, iar prin fuziunea dintre PNL și PDL si nasterea unui nou partid liberal s-a deschis o etapa importanta in politica romaneasca, care a marcat clarificarea si simplificarea scenei politice, au declarat la Bruxelles co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, in cadrul intalnirii cu presedintele PPE, Joseph Daul.

Alina Gorghiu considera ca alegerea primului presedinte liberal al Romaniei este garantia continuarii procesului de modernizare a statului in spatiul democratiilor consolidate occidentale:

Parteneriatul dintre PNL si presedintele Klaus Iohannis reprezinta o prioritate pentru liberali, iar proiectul noului program de guvernare constituie forma concreta a acestui parteneriat care are drept obiectiv realizarea proiectului de tara ‘Romania lucrului bine facut’“.

In ceea ce priveste conflictul din spatiul ucrainean, liderii populari europeni, care au participat la aceasta intalnire, au reiterat ideea necesitatii mentinerii solidaritatii la nivelul NATO si UE pentru a pastra o atitudine consecventa fata de Rusia.

Sanctiunile economice impotriva Rusiei trebuie continuate. Ele simbolizeaza practic un semnal foarte important: UE si SUA nu sunt naive, ele inteleg perfect natura acestui conflict si evolutiile sale. Rusia nu se poate astepta ca Europa sa fie un simplu observator al agresiunii directe sau indirecte asupra Ucrainei si sa ia in considerare doar declaratiile liderilor rusi“, a spus Vasile Blaga.

Pe de alta parte, Alina Gorghiu a afirmat ca Romania sustine cu tarie solutionarea pasnica a conflictului ucrainean, ingrijorata fiind de dimensiunea crizei umanitare din apropierea granitelor sale.

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au participat, luni si marti, la reuniunea Adunarii Politice a Partidului Popular European, care a avut loc la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ