Coaliția a decis angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal

| 03 mar, 08:20

Surse politice susțin că în cadrul Coaliției s-a luat o decizie de forță cu privire la noul Cod Fiscal. Pe valul aprecierilor venite din partea mediului de afaceri și încurajați de contrazicerile din sânul PNL, coaliția a decis angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal.

E vorba de o adevărată lovitură de imagine a Guvernului Ponta. Practic Puterea oferă PNL-ului posibilitatea să vină cu o moțiune de cenzură cu care liberalii amenință de mult, dar sunt neputincioși să o depună.

"Proști ar fi să nu o facă. Dacă o fac ne-au prins pentru că noul Cod Fiscal chiar nu e rău", a spus un lider PNL pentru stiripesurse.ro.

De partea lor și social-democrații sunt siguri că vor da lovitura prin această mișcare îndrăzneață:

”E un Cod liberal și aș vrea să văd PNL-ul că vine și îl critică. Nu prea au cum, iar alegațiile lui Predoiu artă că i-am prins.”, susține un lider PSD.

Dacă Coaliția vine cu angajarea răspunderii pe noul Cod Fiscal atunci Opoziția are o singură șansă - trebuie să depună moțiune de cenzură, singurul act cu care se poate răspunde la un asemenea act al Guvernului.

La cum stau taberele în acest moment în Parlamentul României o moțiune de cenzură ar eșua lamentabil. Dacă nu se depune moțiune de cenzură e ca și cum ar fi abandonat lupta și sunt de acord cu un Cod Fiscal pe care l-au criticat aiurea doar pentru că vine din partea Guvernului.

Evident că președintele ar putea cere reexaminarea legii sau o contestația la CCR, dar este puțin probabil să o facă pentru că astfel ar accentua și mai mult slăbiciunea formațiunii din care a plecat.

Citeşte şi:  TRAIAN BĂSESCU: Activitate intensă, strategie anti-PSD şi anti-PNL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ