Ce vești bune aduce luna martie

| 04 mar, 18:04

Din luna martie intră în vigoare trei măsuri foarte importante, respectiv creșterea salariilor profesorilor, obligativitatea comercianților de a da bon fiscal și programul Prima Mașină.

Mai mult decât venirea primăverii, luna martie aduce românilor și alte motive de bucurie din zona guvernamentală, de această dată. Având în vedere agenda „încărcată” a  mass-media românești cu evoluțiile dosarelor de corupție în care diverși actori politici sunt implicați, în aceste zile sunt trecute cu vederea adevăratele știri, cele care contează cu adevărat pentru români, dincolo de spectacolul oferit de către televiziunile de știri. Spre exemplu, din luna martie intră în vigoare trei măsuri foarte importante, respectiv creșterea salariilor profesorilor, obligativitatea comercianților de a da bon fiscal și programul Prima Mașină.

În ceea ce privește creșterea veniturilor lunare ale cadrelor didactice, acestea au fost majorate cu 5%, urmând ca peste încă câteva luni, respectiv în luna septembrie, salariile profesorilor să crească cu încă 5%. Măsura, care a intrat în vigoare cu data de 1 martie, nu este decât o măsură firească, de susținere și de respect pentru cadrele didactice, dar, în același timp, dovada unui angajament din partea guvernului de respectare a Acordului încheiat cu sindicatele din educație la finele anului trecut și conform căruia creșterile salariale vor continua astfel încât la șfârșitul anului 2016 se va ajunge la o creștere medie de 35% pentru fiecare profesor. „1 Martie este o zi specială pentru 240.000 de profesori şi angajaţi din sistemul de Educaţie din România, pentru că începând de azi intră indexarea salariilor aşa cum a fost prevăzută cu sindicatele şi prevăzută în buget”, declara premierul în urmă cu două zile.

Citeşte şi: MFE: România a încasat peste 460 de milioane de euro de la UE în acest an. Absorbţia fondurilor europene a depăşit 52%

Tot din această lună, românii au la dispoziție o „armă” de luptă împotriva evaziunii fiscale - cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal, iar consumatorii pot reclama comercianții care nu emit bon la numărul de telefon 0800.800.085 pus la dispoziție de Fisc. De asemenea, comercianții sunt obligați să afișeze la vedere un anunț prin care clienților li se atrage atenția că au obligația de a cere bon fiscal, dar și că pot pleca fără să plătească, în cazul în care vânzătorul refuză să elibereze bon fiscal (situație valabilă de asemenea și pentru restaurantele care trebuie să noteze pe prima pagina a meniului același anunț).

Motiv mare de bucurie și pentru tineri -  din luna martie începe programul „Prima Mașină”, pentru care Guvernul alocă în acest an un plafon al garanțiilor de 350 milioane de lei.  Acest program se adresează persoanelor fizice cu vârsta de minimum 18 ani, care obțin venituri și care îndeplinesc și criteriile de eligibilitate, printre care să facă dovada, cu declarația pe proprie răspundere, că nu au mai deținut în proprietate un autoturism nou.

Citeşte şi: Coaliția a decis angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 07:56
cantautor
Sova,Valcov,primarul din Slatina,de la 5,socrul Sarbu.....
vesti foarte bune

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ