PNL lansează un program anti-liberal

| 28 feb, 11:49

De la lansarea în dezbatere publică a proiectului Noului Cod Fiscal, tot mai multe voci din PNL, în fapt vechi pedeliști, critică măsurile de relaxare fiscală propuse de Guvernul Ponta. Prin vocile prim-ministrului din umbră Cătălin Predoiu și a Andreei Paul, liberalii ne-au demonstrat în ultima săptămână că n-au nici o treabă cu ceea ce înseamnă ideologia de dreapta.

În loc să aplaude reducerile de taxe sau să propună la rândul lor alte reduceri, cei care atunci când au fost la putere au majorat TVA afirmă acum că astfel de măsuri nu sunt bune. Poftim?

Problema reală a penediștilor este că Ponta le-a cam dat planurile peste cap. În ultima zi a lunii februarie aceștia urmează să-și lanseze planul de guvernare. Ce vor mai spune în plus față de ceea ce actualul Guvern a făcut sau a planificat? Vor spune de autostrăzi? Păi deja avem un masterplan aprobat și care urmează a fi discutat la Bruxelles, care până la urmă se bucură de susținere atât în Parlament, cât și din partea mediului de afaceri, deoarece la elaborarea sa s-a ținut cont de toate opiniile exprimate. Vor spune că vor reduce taxele? Cum, când deja ne avertizează de o săptămână că acest lucru nu este posibil deoarece va crea mari dezechilibre bugetare. Vor spune că vor mări salariile bugetarilor? Asta până și ei sunt de acord că ar fi chestiune necredibilă pentru electorat, venită din partea celor care au tăiat salariile. Plus că le-ar da muniție celor din coaliția de guvernare.

Așadar, ce va prezenta Noul PDL în programul său de guvernare? Creștere economică avem, România se împrumută la dobânzi record de mici, evaziunea fiscală e în scădere, taxele la fel, salariul minim a crescut și va fi iarăși majorat în vară, la capitolul fonduri europene stăm de peste 7 ori mai bine decât în urmă cu trei ani, avem și masterplan pe transporturi, un proiect de Cod Fiscal care i-a lăsat fără cuvinte până și pe cei mai vocali critici adversari ai guvernului și nu în ultimul rând măsuri sociale precum indexarea pensiilor, dublarea alocațiilor copiilor proveniți din familii sărace și indexarea indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități. Ce le mai rămâne peneliștilor să promită, ceva care să fie în același timp credibil, nu pensii de 800 de euro cum le promitea Berceanu? Păi nu prea le mai rămâne nimic. Le mai rămân visurile de a răsturna guvernul, dar nici acolo nu au sprijin din partea populației. Mai nasol e că nu-l au nici pe al lui Iohannis, care a declarat că preferă să evite o criză politică și că rolul președintelui un este acela de a face și desface majorități parlamentare, iar cel mai bine ar fi ca un nou guvern să vină la putere în urma alegerilor.

Cel mai probabil mâine vom auzi o poveste interesantă, la care niște oameni s-au chinuit în ultima săptămână, deoarece programul inițial le-a fost spulberat de Ponta și propunerea sa de Cod Fiscal. Nici măcar să propună reduceri mai mari nu pot, pentru că ei sunt cei care au spus că actualele reduceri n-ar fi sustenabile. În orice caz, numai liberal nu va putea fi numit documentul de sâmbătă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 13:33
Andrei Pop
ce ma fac nepoate?baga mare la Obiectiv...politc
Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de cumparare de influenta, a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare si trei ani de interzicere a unor drepturi.
Decizia magistratilor nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs.
02 mar, 10:28
dan slugarescu
vizite liberale:Dubai,Cocos(?),Socol.....
Sebastian Ghiță spune că a fost să o viziteze pe Irina Socol (fondatoarea SIVECO), aceasta fiind plasată în arest la domiciliu.
În interviul acordat pentru Gazeta Sporturilor, deputatul mărturisește că o apreciază și astăzi pe Irina Socol, cea care este acuzată de o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro.
"O apreciez și astăzi! Am vizitat-o în arestul la domiciliu. Dumneavoastră credeți că ea a luat vreun ban negru din cei pe care era obligată să-i facă? Vă spun eu că nu! Ea avea o firmă. Care avea nevoie de contracte. I s-a spus: Ca să iei contracte, știi, trebuie să întorci! A rezistat, poate, o dată, de două ori. Dar are peste 1.000 de angajați care își așteaptă salariile. Asesoft, Teamnet și celelalte aveau la un moment dat 7.000 de angajați. A inventat Irina Socol vreun sistem? Nu, ea a supraviețuit în ceea ce au creat alții. Eu nu o apăr, să decidă judecătorii, dar justiția să fie egală pentru toți!", a spus Sebastian Ghiță în interviul acordat pentru Gazeta Sporturilor
02 mar, 10:46
George Stoica-ziarista
PSD a promis in 2012 ca va crea pana in 2016 ,aprox.1.000.000 noi locuri de munca
daca unchiul meu,Gruia Stoica "cumpara" 51% din CFR Marfa,gratis,cum i s-a promis,se faceau chiar 2.000.000 ...
hai PSD ,progres pentru Romania...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ