Predoiu se trezește vorbind

| 28 feb, 15:01

Cătălin Predoiu ori manipulează opinia publică ori habar nu are despre ce vorbește. Ȋn contextul ȋn care Comisia Europeană a deschis procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România, Predoiu a declarat că țara noastră și-a distrus definitiv relația cu Comisia Europeană. Dacă ar fi așa, ȋnseamnă că și celelalte țări incluse ȋn aceeași listă cu România și-au distrus relația cu CE, iar despre Germania și Franța, care se află ȋntr-o categorie mai joasă ca țara noastră, ce să mai spunem?

Cătălin Predoiu, care se dorește a fi premier al țării, s-a trezit vorbind. Acesta a spus că decizia Comisiei Europene de iniţiere a procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României, este de fapt o primă ripostă din partea forului european. Propunerea de premier al celor de la PNL a mai spus că totul este din cauza guvernului Ponta care nu a acceptat condițiile dorite de FMI și că nu se mai dorește ȋncă un acord cu creditorii internaționali. Atfel spus, Predoiu acuză Guvernul Ponta că nu stă drepți ȋn fața FMI, cum făcea Boc, iar CE ne pedepsește. Nimic mai fals.

Totuși, plecând de la ipoteza că Predoiu este prost informat și nu de rea credință, ȋl informăm că situația stă ȋn felul următor: Comisia Europeană a anunțat că deschide procedura de dezechilibru macroeconomic pentru mai multe țări membre din cadrul UE, inclusiv pentru România, care se situează ȋn categoria cea mai puțin riscantă dintre cele identificate, alături de țări precum Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia sau Marea Britanie. Pe de altă parte, Germania se ȋncadrează ȋn poziții mai dificile, care necesită acțiuni politice decisive.

România nu se află ȋn nicio situație alarmantă și nici nu și-a distrus nicio relație cu CE. Ȋntr-adevăr există un risc pentru țara noastră, dar unul minor, ce necesită doar monitorizare și nu acțiuni politice decisive ca ȋn cadrul Germanie. Să sperăm că domnul Predoiu se va informa mult mai bine ȋnainte să lanseze acuzații penibile. Din păcate, acesta a demonstrat din nou că nu se ridică la nivelul funcției pe care pretinde să o obțină. Tot pentru informarea acestuia, CE recunoaște pașii importanți făcuți de țara noastră ȋn plan macroeconomic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mar, 00:32
tyrex
Un tampit sinistru cu aere de fanfaron si arogant pina la imbecilitate.O zdreanta PDL-ista , kriminal portocaliu care in loc sa zaca cum era normal la puscarie se viseaza prim ministru. Vina cea mai mare o poarta asa zisul PNL care au bagat in chilotii lor jegosi de tradatori cretini aceste panarame aruncate la gunoi de romani, panarme portocalii si cosmetizate precum mortul la morga numai ca sa faca numar si majoritate si sa intre la guvernare. Scopul scuza mijloacele. Numai ca aceasta adunatura mizerabile de hoti, kurve, kriminali si mafioti nu mai poate pacali pe nimeni , dar in tupeul si nerusinarea lor imensa cauta prin vechile metode ceausistosecuriste , sa destabilizeze tara si guvernul si sa puna mana prin frauda si minciuna pe putere.Au invatat ceva de la nenorocitul ala de bashinescu e scoala lui perfect vizibila. La puscarie cu voi nelegiuitilor nu la guvernare viermii nenorociti plecati in latrinele de unde a-ti iesit.
28 feb, 19:59
fox
filozofia
Pai asta se vroia parca premier! Cineva ar trebui sa-l atentioneze pe Johannis sa caute totusi pe altcineva daca vrea sa-si pastreze popularitatea...
28 feb, 17:20
liviuioan
--NU MAI SCAPAM DE BOC ?--
Am mai avut --un purtator de cuvant al functiei sale--de prim ministru . Dar, purtatorul fustelor din CARUTA CU COVILTIR---pus purtator de cuvant al ALINEI BICA--sa faca legi care-i lovesc acum cu posetele in cap---sa viseze sa-si mai bifeze in CV -o functie--E PREA MULT--si inseamna ca am devenit un popor de IDIOTI--Ma mir cum de nu-l plimba Mmonica cu M10 .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ