Comisia Europeană reverifică proiecte de peste jumătate de miliard de euro

| 11 mar, 10:00

Cererea de rambursare cu nr.39, depusă de România la Comisia Europeană pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, la finalul anului 2014, se află în prezent în „întrerupere temporară”, fiind necesară reverificarea proiectelor, scrie Euractiv.ro.

Măsurile suplimentare, solicitate în contextul intrării în ultimul an de derulare a proiectelor, a declarat pentru EurActiv.ro Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene.

Cele aproximativ 1.000 de proiecte pentru care a fost solicitată decontarea cheltuielilor vor trebui reverificate, inclusiv pentru faza de selectie, plus derularea activităților și efectuarea cheltuielillor. Va fi necesar și controlul Autorității de Audit.

Citește și: România a încasat în acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia Europeană

Măsurile au fost solicitate de Comisia Europeană în contextul în care 2015 este an de închidere pentru Programele Operaționale 2007-2013 și, probabil, vor mai exista solicitări de reverificări suplimentare, a explicat Ministrul Teodorovici pentru EurActiv.ro. În această situație se află deocamdată și cererea aferentă Axei 3 a Programului Creșterea Competitivității Economice.

Între timp, România primește rambursări de la Comisia Europeană pentru alte programe și pentru cererile de plată depuse anterior pe POSDRU.

Astfel, luni, 9 martie, potrivit MFE, i-au fost rambursate alte fonduri în valoare de aproximativ 104 milioane de euro. În total, România a încasat în acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ