VASILE BLAGA şi ALINA GORGHIU după consultările cu Iohannis: susţinem votul prin corespondenţă

| 28 ian, 13:05

Delegaţia PNL pentru consultările de la Cotroceni a fost condusă de copreședinții PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Imediat după finalizarea discuţiilor, cei doi au prezentat temele dialogului şi au declarat că PNL-ul susține votul prin corespondență.

"Susținem votul prin corespondență. Trebuie să asigurăm posibilitatea eliminării votului multiplu.”, a declarat Vasile Blaga.

În plus, Vasile Blaga a declarat că Partidul Naţional Liberal vrea reducerea numărului de parlamentari: Susținem alegerea primarilor în două tururi pentru reprezentativitate, legea alegerilor generale - trebuie redus numărul de parlamentari. Drept urmare milităm pentru două camere și un sistem de vot mixt care să nu facă posibilă creșterea numprului de parlamentari”, a completat el.

O altă temă discutată a fost o noua lege a finanţării partidelor politice, care să aduca transparenţă totală a cheltuirii banilor în campaniile electorale.

"Am discutat despre legea finanțării partidelor politice: se impun urgent a fi luate două măsuri. O transparență totală a cheltuirii banilor în campanie electorală și să limităm cheltuielile dintr-o campanie electorală. Cheltuieli ar trebui să existe doar pentru informarea cetățenilor, fără pixuri, stilouri și alte bunuri", a declarat Blaga.

La rândul său, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că PNL susţine urgentarea de către Parlament a procedurilor de ridicare a imunităţii, de a se aproba percheziţii sau de începere a urmăririi penale.


”Un alt subiect important căruia PNL i-a dat importanța cuvenită dezbătut cu președintele a fost cel referitor la o procedură de urgentare a aprobării cererii solicitărilor venite de la parchete. PNL a depus un proiect de lege care face referire la modificarea legii răspunderii ministeriale- urgentăm aceste proceduri parlamentare. Am susținut nevoia aprobării acestui proiect, se află în comisiile de regulament. Miercuri expiră termenul. I-am spus președintelui că ne dorim să vedem un raport favorabil. Avem nevoie de acordul PSD, avem nevoie de o majoritatea pentru a înainta raportul plenului. Este un moment decisiv în nevoia de reformare a Parlamentului, motiv pentru care cred că termenul de 3 februarie va fi un element important în evaluarea acestui proces. Vreau să spun că acest proiect e important pentru recredibilizarea parlamentului României”, a declarat și Alina Gorghiu.

”Acest proiect e mai mult decât necesar- experții Comisiei Europene subliniază faptul că Parlamentul are o problemă pentru că în mod greoi se pronunță asupra solicitărilor venite de la Parchete”, a arătat ea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ