Vasile Dâncu, discuții cu senatorii PSD despre reforma administrației și a funcției publice

| 07 dec, 17:35

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunțat luni că a discutat cu senatorii PSD despre reforma administrației și a funcției publice, precizând că această reformă se dorește implementată în baza unui proiect de lege pe care Guvernul îl va propune spre dezbatere și adoptare în Parlament.

"Am discutat mai puțin pe investiții locale, ceea ce mă așteptam, să spunem așa, fiecare senator își servește în general colegiul și se luptă pentru colegiul lui și este normal asta, dar am discutat mai mult despre reforma în administrație, despre ceea ce vrea Guvernul în ceea ce privește funcția publică, despre cum vrem să codificăm și să construim un cod al administrației", a precizat Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, la finalul întâlnirii avute cu senatorii din grupul PSD, potrivit Agerpres.

Dîncu a adăugat că Guvernul urmează să prezinte în Parlament un proiect de lege care va aduce modificări legate de statutul funcției publice.

"Vrem să facem un proiect modern, în care să direcționăm schimbarea în ceea ce privește reforma administrației centrale, dar în același timp și a administrației locale, legate de funcția prefectului, legate de școlarizare. (...) Concret, nu am schimbat încă nimic. Vom pune în dezbatere publică unele modificări pe care le gândim noi, le gândesc specialiștii care au venit în discuția despre funcția publică. Este un proiect la care se lucrează de vreo doi ani. Au venit organizațiile primarilor, organizațiile profesionale ale celor din administrația publică. (...) Este un proiect prin care se vor modifica mai multe lucruri (...) În Parlament se va alege varianta care se crede că este cea mai bună, dar una modernă, funcțională pentru un stat modern", a afirmat vicepremierul.

Dâncu a mai precizat că a discutat cu senatorii social-democrați și despre fondurile europene.

"Parlamentarii știu cel mai bine deficiențele de legislație din acest moment. Mi-am notat o jumătate de carnețel de propuneri și sper că împreună cu Parlamentul să reușim să facem, acolo unde este cazul, modificări legislative, pornind de la modalitatea în care anumite tipuri de UAT-uri, de localități, nu se califică pentru anumite categorii de fonduri europene până la modalități prin care putem schimba statutul unor unități administrativ-teritoriale", a explicat vicepremierul.

O întâlnire pe același subiect a avut și cu reprezentanții asociației primarilor de orașe, a amintit el, pentru a se stabili cum anumite comune devenite orașe în ultimul an pot reveni la statutul inițial, astfel încât să se poată califica la cât mai multe proiecte pe fonduri europene.

Alte teme de discuție au fost "anumite proiecte de investiții, structura bugetului".

"Am convenit să fie urmată această venire a mea și de alți miniștri, probabil ministrul de Finanțe. Orice solicitare din partea grupurilor parlamentare va fi onorată de miniștrii acestui guvern. (...) Mai ales că suntem foarte interesați să avem un program comun de schimbare legislativă, în care să fim sprijiniți de Parlament în a face reformă în administrația centrală, reformă în administrația locală. Și fără o echipă, fără un bun consens național nu cred că vom reuși să facem asta într-un singur an", a mai declarat Dîncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ