Vasile Dâncu: M-am aşteptat să mi se propună să fiu premier. M-am rugat să nu fiu sunat

| 24 noi, 15:22

Vasile Dâncu a declarat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că după ce Victor Ponta a demisionat de la conducerea Guvernului se aştepta să fie sunat ca să i se propună să fie prim-ministru şi s-a rugat să nu fie aşa.

Ministrul a mai spus că propunerea de a fi vicepremier a primit-o de la Dacian Cioloş, pe care nu a putut să îl refuze.

"Am vorbit cu domnul Cioloş de mai multe ori, ne cunoaştem foarte bine, am vorbit despre agricultură, despre faptul că avea în această iarnă o reuniune a CE în care se vorbea despre planificarea agricolă pe noua reformă agrară pe care dânsul a făcut-o pentru România şi vorbeam despre studii, i-am dat studii, printre altele se vorbea atunci că voi fi ministru şi a încercat să mă încurajeze. Se vorbea că voi fi prim-ministru şi i-am explicat motivele profesionale pentru care nu îmi doresc acest lucru. După ce şi-a dat demisia Victor Ponta, mă aşteptam să fiu sunat, însă m-am rugat să nu mă sune, pentru că vroiam să termin cele câteva proiecte importante pe care le aveam toamna aceasta. Într-o zi, mi-am spus că dacă nu mă sună până seara am scăpat şi când m-am aşezat să lucrez la o carte despre imaginarul colectiv şi superstiţiile la români pe care trebuie să o termin şi atunci am primit telefonul, care mă invita la o discuţie. Nu am putut refuza. Am discutat de zeci de ori, ca doi oameni sincer interesaţi de România, şi nu de politică, despre principiile reformării. Evident, nu l-am putut refuza. Nu sunt propunerea PSD. Poate în calculul strategic general să fi contat şi asta. Am văzut că unii au încercat să spună că este vorba despre aşa ceva, faptul că în comisie am reuşit să conving pe toată lumea, inclusiv pe cei din PNL şi alte partide şi am reuşit să găsesc o formulă de comunicare şi un proiect care să convingă, îmi dă speranţe pentru viitor, pentru politica românească", a explicat Vasile Dâncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ