Vasilescu: România are şanse la o creştere economică de 2%

| 21 mai, 2013

România poate înregistra o creştere economică de 2%, în acest an, cu 0,4 puncte procentuale peste prognoză, spune consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu.

"Avem şansa, anul acesta, să ajungem la o creştere de 2%, cu 0,4 puncte procentuale peste ce s-a prognozat. M-am uitat recent pe tabloul celor 33 de state pe care publică în fiecare trimestru Eurostat. Lucrurile sunt atât de dramatice la sfârşitul trimestrului I, încât România, cu PIB-ul ei de 0,7%, este în vârful topului acestor 33 de ţări, alături de America. România şi America stau cel mai bine. America are sub 1%, ca şi România", a spus Vasilescu. 

Vasilescu a adăugat că, în contextul stagnării economice sau chiar al recesiunii, ia în calcul şi scenarii negative. "Cei care sunt în afara sistemului bancar spun că nu vom avea creştere până când nu va fi creditare, iar bancherii spun că nu va fi creditare că nu va fi creştere. Este o înfundătură. Cred că o conciliere sau o reconciliere între aceste două gândiri este absolut necesară", a spus consilierul guvernatorului BNR.

România va înregistra anul acesta o creştere a Produsului Intern Brut de 1,6%, acesta urmând să se situeze la 623,3 miliarde lei, potrivit prognozei de iarnă a Comisiei Naţionale de Prognoză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ