Vaslui: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul femeii care a leșinat imediat după externare

| 13 iul, 16:08

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unei paciente în vârstă de 53 de ani, care a leșinat într-o stație de autobuz la scurt timp după ce fusese externată, femeia decedând apoi în spital.

'Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă', a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Femeia s-a prezentat sâmbătă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui, unde familia acuză că ar fi fost tratată superficial, aceasta suferind un accident vascular cerebral într-o stație de autobuz, la scurt timp de la externarea făcută în aceeași zi. Rudele susțin faptul că femeia s-a prezentat la spital cu hipertensiune, dureri de cap și constipație, fiind externată după cinci ore, timp în care i s-au făcut doar niște analize și o clismă, fără ca aceasta să fie consultată de un medic neurolog. După ce a suferit accidentul vascular cerebral, femeia a fost adusă din nou la spital, internată în secția de Neurologie și transferată ulterior la Secția Anestezie Terapie Intensivă, unde a decedat după patru zile.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, în cadrul unității medicale a fost demarată o anchetă administrativă.

'Este în derulare o anchetă care va stabili dacă în acest caz cadrele medicale au procedat corespunzător. Nu ne putem pronunța înainte de rezultatele acestei anchete', a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Și Direcția de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ