Veștile bune ale Guvernului pentru salariați și pensionari

| 30 mar, 2014

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor  Vârstnice, Rovana Plumb, a acordat un interviu agenției MEDIAFAX, în care și-a prezentat strategia de acțiune pe anii viitori în legătură cu politicile ce îi vizează pe salariații și pe pensionarii români. Conform ministrului, instituția pe care o conduce are nevoie de revigorare și reformare, astfel încât să atingă cu excelență standardele Uniunii Europene.

Rovana Plumb a afirmat că în anul 2015 pensia va fi mărită cu cel puțin 4% și cel mult 4,4% și că urmează a fi aduse modificări la Legea pensiilor, unde se va stabili modul în care se va face plata pensiilor în Pilonul II, în timp ce a dat asigurări că există bani pentru realizarea acestui lucru.

Totodată, ministrul a precizat că salariul minim brut pe țara va crește cu 12,5%, începând cu 1 iulie 2014, ajungând la 900 de lei, iar în 2016 va fi 1.200 de lei, cu 33% mai mare decât în luna iulie 2014.

Mai mult, aceasta susține că se lucrează și la Legea salarizării unitare, care va fi aplicată din 2015, însă până atunci, în scopul stimulării angajaților care fac performanță în sistemul public, s-a luat în calcul posibilitatea acordării unui premiu de merit, echivalentul a două salarii, în trimestrul IV al acestui an.

Aceste vești foarte bune sunt primite cu brațele dechise de către cetățeni după ce au avut de suferit în perioada de austeritate a guvernării Emil Boc – Traian Băsescu, care a tăiat salariile bugetarilor cu 25% și a ajutoarelor sociale cu 15%, respectiv tăierea pensiilor în 2011, cu excepția magistrațiilor, lăsând România cu un picior în gropă.

Iar pe acest fond, al nedreptăților făcute de guvernările precedente, ministrul Muncii si Guvernul condus de Victor Ponta încercă un spațiu de manevră mai larg, prin adoptarea acestor măsuri, atât de mult așteptate de cetățeni, care să permită creșterea  pe mai departe a nivelului de trai din România.

In cadrul interviului Rovana Plumb a vorbit și despre prima decizie importantă pe care a luat-o ca ministru al Muncii, anume despre reînființarea, după patru ani, a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, prin desființarea Direcției de Protecție a Copilului din minister și a Oficiului Român pentru Adopții.

Acestă decizie s-a realizat pe baza faptul că metodologia de coordonare privind protecția copilului trebuie pusă „sub o singură baghetă”, astfel încât să se evite existența a două structuri instituționale care să se ocupe de același domeniu.

Drept urmare, ministrul Rovana Plumb repară încă o lucru greșit făcut de către guvernul Boc, în vederea unei dezvoltări armonioase a copiilor și în care să le fie respectate toate drepturile ce li se cuvin.

În plus,  Rovana Plumb a prezentat și câteva soluții concrete pentru ca tinerii să intre mai ușor pe piața muncii, după ce, de curând, a fost lansat programul „Garanția pentru tineri!”. Printre acestea se enumeră: stimularea angajațiilor pentru încadrarea în muncă a  a absolvenţilor, prin acordarea de subvenţii diferenţiate în funcţie de nivelul studiilor absolvite, dar şi promovarea participării pe piaţa muncii a tinerilor aflaţi în risc de marginalizare socială.

Astfel, venirea la conducerea fotoliului de la Ministrul Muncii a Rovaniei Plumb reprezintă o revigorare a acestui minister. Aceasta deoarece aceasta a activat în Parlamentul European în Comisia pentru muncă și afaceri sociale, în Comisia pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați și în Comisia pentru mediu, sănătate și siguranță alimentară și care o recomandă cu desăvârșire pentru a se ocupa de politice din România în scopul conceperii unor măsuri ce să satisfacă nevoile și neajunsurile cetățenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ