VEI FI SURPRINS! Află care sunt JOBURILE care îți pun VIAȚA în PERICOL

| 06 aug, 2014

Riscul de îmbolnăvire de maladii cardiovasculare variază în funcție de locul de muncă – astfel, angajații din vânzări și muncitorii se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire prin raport cu alte ocupații, conform unui nou raport.

Un risc crescut este suportat și de persoanele șomere sau fără ocupație.

Persoanele care lucrează în vânzări angro întâmpină cel mai ridicat risc de îmbolnăviri cardiovasculare conform acestui studiu, 2,9% dintre aceste persoane având o astfel de boală diagnosticată.

La polul opus, cei care lucrează în finanțe și în domeniul asigurărilor au cea mai scăzută rată de îmbolnăviri cardiovasculare — doar 0,8%.

În cadrul acestei analize, cercetători de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) au urmărit rezultatele studiilor privind starea de sănătate a americanilor realizate între anii 2008 și 2012 pentru a estima rata îmbolnăvirilor cardiace în cazul adulților de până în 55 de ani.

Astfel, din rândul persoanelor care au un loc de muncă, angajații din servicii și muncitorii întâmpină un risc cardiovascular mai crescut decât funcționarii și cei care lucrează la birou.

Printre variabilele care determină riscul de îmbolnăvire se numără și vârsta și sexul. După ce oamenii de știință au introdus în studiul lor și aceste variabile, au ajuns la concluzia că riscul cel mai ridicat este suportat de angajații din două domenii: muncitorii din administrația domeniilor publice și respectiv angajații din restaurante și baruri.

În ceea ce privește gradul de risc cardiovascular al persoanelor care nu au un loc de muncă, el este de 2,5% pentru șomerii care își caută un loc de muncă, comparativ cu 6,3% în cazul oamenilor fără ocupație, față de doar 1,9% pentru persoanele care au un loc de muncă.

Factorii de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare sunt multipli, de la existența altor maladii cronice care predispun la boli cardiovasculare, cum ar fi diabetul, până la regimul de viață — dieta, sedentarismul și diferitele vicii. Printre factorii de risc cardiovascular de la locul de muncă se numără zgomotul puternic, stresul, fumatul pasiv și munca în schimburi.


Sursă: doctorulzilei.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ